Sport

Gagauzia ar putea avea echipa in Divizia Nationala

La doua zile dupa disputarea meciului final contand pentru editia 2008-2009 a Cupei Moldovei – Orange la fotbal, Federatia Moldoveneasca de Fotbal a organizat ultima sedinta din aceasta stagiune a Comitetului executiv al FMF. Traditional, la finele intrunirii, a fost convocata o conferinta de presa in cadrul careia presedintele forului republican de profil, Pavel Cebanu, a raspuns la intrebarile jurnalistilor.

 

„In conditiile crizei economice globale pe care o traversam este foarte dificil sa anuntam cate echipe vor evolua in editia 2009-2010 a Diviziei Nationale”, a declarat Pavel Cebanu. Pana in prezent, doua dintre formatiile din esalonul superior – CSCA-Rapid Ghidighici si Tiligul-Tiras Tiraspol – au dat de inteles ca ar putea sa nu confirme participarea in noul sezon competitional. Deocamdata insa, conform oficialului FMF, nu este nicio adresare in acest sens. Astfel, este cunoscuta la moment doar data etapei inaugurale din noul campionat – 5 iulie, numarul echipelor participante, denumirea acestora si formula de disputare a turneului urmand sa fie stabilite ulterior. In prezent, continua procedura de licentiere a cluburilor din diviziile Nationala si A. Conform spuselor lui Cebanu, dreptul de a evolua in esalonul superior il pot obtine chiar si unele formatii din Divizia A care nu au acces in top-3 al acestui turneu.
„Reprezentantii FMF s-au deplasat la Comrat, la invitatia autoritatilor locale, a anuntat Pavel Cebanu. Si daca vreun club din Divizia Nationala va renunta sa joace, sudul republicii va putea avea o formatie in campionat. Aceeasi situatie se refera si la echipa Sfantul Gheorghe Suruceni”.
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *