Actualitate

Găgăuzia are, de astăzi, un nou başcan. Irina Vlah este învestită oficial în funcţie

La evenimentul, desfășurat doar în limbile găgăuză și rusă, în piața Victoriei din centrul orașului Comrat, sunt prezenți premierul, Chiril Gaburici, președintele Parlamentului, Adrian Candu, dar și Mitropolitul Moldovei, ÎPS Vladimir. Președinția este reprezentată de către consilierul Vladimir Ciobanu.

”Voi sluji poporul Republicii Moldova. Mă voi conduce de Constituțuia Republicii Moldova și de legea privind statulul special al UTA Gagauz Yei. Nu voi reprezenta interesele niciunui partid și am să mă străduiesc să fiu un bun bașcan pentru toți oamenii. Voi încerca să fiu garantul păcii și stabilității în regiune. Nu avem timp de certuri și dispute politice. Trebuie să facem tot posibilul ca regiunea să prospere, prin acțiuni concrete, atât pe plan economic, cât și social”, a menționat Irina Vlah în mesajul de inaugurare.

”Toți acești ani Federația Rusă și Turcia au demonstrat că ne sunt parteneri fideli, prietenie ce trebuie menținută, dar nu trebuie să uităm nici de suportul oferit de Uniunea Europeană”, a mai declarat Irina Vlah.

Amintim că alegerile başcanului au avut loc în data de 22 martie. Irina Vlah a câștigat scrutinul din primul tur cu peste 51 la sută din voturi.

Sursa: Timpul / rasdiochisinau.md 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *