Cultură

Gala Premiilor Uniunii Teatrale din Moldova a avut loc la Teatrul Naţional „Mihai Eminescu”

În discursul său, preşedintele UNITEM, Alexandru Grecu, Artist al Poporului, a menţionat că la concurs au fost prezentate 40 de spectacole, inclusiv 5 radiofonice. Acestea au fost evaluate de către un juriu de selecţie în frunte cu criticul de teatru Larisa Ungureanu şi de către un juriu final, al cărui preşedinte a fost actriţa Nelly Cozaru.

Premiul pentru cel mai bun spectacol dramatic a fost acordat Teatrului Naţional „Mihai Eminescu” pentru „Hronicul Găinarilor”, după romanul lui Aureliu Busuioc, scenariul şi regie – Petru Hadîrcă. Tot Petru Hadîrcă a luat premiul pentru cea mai bună lucrare regizorală pentru acelaşi spectacol. Premiul respectiv i-a revenit şi regizorului Dmitri Ahmadiev de la Teatrul de Dramă şi Comedie „N. Aroneţkaia” din Tiraspol pentru spectacolul „Ledi Makbet Mcenskogo uezda” de N. Leskov.

Actorul Victor Nofit de la Teatrul Naţional „Mihai Eminescu” a intrat în posesia premiului pentru cel mai bun rol masculin pentru rolul „DUŢU” din spectacolul „Zgomotul în culise” după M. Frayn, în regia lui Alexandru Cozub.

Actriţa Mihaela Strîmbeanu s-a ales cu premiul pentru cel mai bun rol feminin pentru rolul „PARASCHEVA” din spectacolul „Hronicul Găinarilor” şi Snejana Puică de la Teatrul Municipal al unui Actor – pentru rolurile „JUSTYNA”, „ANNA” şi „ZOFIA” din spectacolul „Lamentări” de K. Bizio.

Reputatul actor Mihai Volontir de la Teatrul Naţional ”Vasile Alecsandri” din Bălţi a fost distins cu premiul pentru întreaga activitate. În cadrul ceremoniei, preşedintele UNITEM, Alexandru Grecu i-a înmînat maestrului şi însemnele de cetăţean de onoare al municipiului Chişinău, promiţînd că în curînd cu ajutorul preşedintelui PLDM, Vlad Filat, el va primi un apartament în capitală.

De asemenea, au fost acordate şi alte premii, inclusiv medaliile „Eugeniu Ureche” (Elena Gherman), ”Constantin Constantinov” (Jan Cucuruzac), „Victor Ciutac” (Diana Decusară), „Veniamin Apostol” (Dmitri Coev), Petru Baracci (Viorica Chircă), „Titus Jucov” (Svetlana Radu), „Leonid Cemortan” (Elfrida Koroliov), „Alexandru Fedco” (Vasile Bîrnă), „Pavel Proca” (Larisa Ungureanu), „Ion Sandri Şcurea” (Iuliu Pîslariuc), „Nelly Cameneva” (Ala Doreanu) ş.a.

sursa: moldpres.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *