Timpul.md

Actualitate 3 Septembrie 2020 | 00:19

Garry Kasparov: Rusia nu are niciun viitor dacă nu recunoaște că Lenin și Stalin au fost niște călăi

„Intelectualitatea rusă continuă să viseze utopii despre „dacă și poate”. Că dacă Stalin nu ar fi fost rău, „proiectul roșu” era un succes. La comemorarea a 80 de ani de la teroarea lui Stalin, nu trebuie să uităm că acesta este un produs derivat din Lenin, care împlinește 100 de ani în acest an. Mașina bolșevică a terorii ca metodă de guvernare a fost pornita de Lenin și adusa la „perfecțiune“ de către Stalin. Stalin a fost discipolul cel mai talentat al lui Lenin, care, așa cum atât de des s-a întâmplat în istorie, l-a depășit pe profesorul său. Rusia nu are niciun viitor până nu recunoaște în cele din urmă că Lenin și Stalin sunt niște călăi” – scrie politicianul Garry Kasparov, fostul campion mondial la șah, pe site-ul Kasparov.ru.

Redam editorialul autorului:

„Până când nu se recunoaste drept criminala organizația CEKA-OGPU-NKVD-MGB-KGB-FSB, care a fost întotdeauna “sabia punitiva a partidului. Până când ideologia comunistă nu este echivalata celei naziste. Până nu sunt interzise toate organizațiile care profesează aceste ideologii și înalta pe steagurile lor chipurile liderilor care au comis crime monstruoase.

Trebuie amintit faptul că numărul de victime ale ideologiei comuniste este mult mai mare decât al victimelor nazistilor. Și până când această plagă nu va fi eradicata, Rusia nu are niciun viitor.

P.S. Pentru cei care încearcă să susțină în stilul – „ei bine, Stalin este totusi o personalitate istorică“ – vă sugerez să va imaginați o situație similară într-o școala germană, unde în rand cu alte figuri istorce germane ar fi aparut si un portret al lui Hitler”.


Timpul.md

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus