CSI / Rusia

General rus: Eroarea fundamentală a doctrinei militare a Kremlinului

SUA speră să învingă Rusia cu ajutorul sistemelor de apărare antiaeriană şi a rachetelor, folosind rachete de croazieră bazate pe mare (SLCM) şi rachete balistice (BM), susţine generalul rus Leonid Ivasov, care explică că „armata rusă nu pare să acorde atenţie faptului că în structura NATO deja s-a concentrat aproape tot de ce este nevoie pentru un atac rapid”.

„Dacă suntem vulnerabili în faţă rachetelor balistice, dacă nu avem nicio modalitate de a intercepta sau chiar detecta rachetele de croazieră, trebuie să ne schimbăm radical abordările strategice militare”, afirmă Ivasov, în piblicatia NOV (Novîi Voennii Obozrevateli).

În prezent, pentru războiul contactless, Statele Unite ale Americii dispun de 790 de rachete balistice intercontinentale (ICBM) cu 1.700 de focoase nucleare, aproximativ 5.000 de rachete de croazieră, din care aproximativ 3.000 de rachete cu baza pe mare (SLCM), bombe nucleare şi convenţionale şi aproximativ 3.000 de avioane de lupta. Şi asta fără a lua în considerare restul armatelor care fac parte din Alianţa Nord-Atlantică.

În arsenalul sau militar, SUA dispun de două tipuri de rachete care pot fi folosite pentru atac global împotriva Rusiei. Unele sunt invizibile pentru radarele ruseşti, altele au timp de zbor foarte mic – 8-12 minute, afirmă generalul.

Din aceste categorii fac parte, în primul rând, rachetele de croazieră (SLCM) cu o rază de zbor de 2.500 km. În prezent, din cele 12 submarine nucleare de tip „Ohio” cu rachete „Trident 2 D5″, Statele Unite ale Americii au transformat patru submarine în purtători de rachete de croazieră, fiecare submarin având câte 150 de astfel de arme.balistică rusească

În al doilea rând, rachetele „Trident 2 D5″: fiecare submarin „Ohio” dispune de câte 24 de astfel de rachete, astfel încât fiecare submarin de acest tip dispune de 336 de elemente de lupta cu focoase nucleare cu o capacitate de 100 kt. Aceste submarine sunt capabile să ajungă liber în apele nordice ale coastei ruse unde, practic, a fost distrus sistemul de apărare, şi să atace forţele nucleare strategice ale Rusiei (aproximativ 400 obiective: rachete în silozuri şi instalaţii mobile pe maşini), submarinele andocate în porturi şi baze, precum şi obiective de comandă şi guvernamentale.

Numărul total al rachetelor care pot astfel atacă Rusia este de 600 rachete de croazieră cu baza pe mare, plus 670-1.000 de rachete pe 2-3 submarine „Ohio”. Suplimentar, o parte din rachete de croazieră bazate pe mare pot veni dinspre navele de pe coasta nordică a Rusiei.

În al treilea rând, Statele Unite pot folosi pentru lovitură globală o parte a rachetelor antiaeriene SM-3, care pot di transformate în rachete de rază medie clasa „sol-sol” şi lansate din bazele „scutului antiaerian” desfăşurat în Polonia şi România, precum şi de pe navele echipate cu sistem „Aegis” din Marea Neagră şi Marea Barent.

În prezent, Rusia comite o eroare strategică: se pregăteşte în mod activ pentru un război la scară largă pe uscat, cu sisteme avansate de arme (avioane din a 5-a generaţie T-50, tancuri T-14, nave noi, rachete noi, etc.), în timp ce Statele Unite ale Americii intenţionează să zdrobească Rusia cu rachete de croazieră şi rachete balistice, fără a se implică într-o operaţiune la sol, spune generalul rus în NVO.

Prin urmare, cele mai multe arme dezvoltate sau prevăzute în programul de înarmare al Rusiei până în 2020 reprezintă o risipă de bani.

Dupa aplicarea atacului global asupra forţelor nucleare strategice ruse, acestea vor fi distruse în cea mai mare parte. Dmitri Rogozin subliniază că, dacă SUA va efectua acest tip de atac, „se estimează că în urmă lui va fi distrus 80-90% din arsenalul nuclear rusesc”. Restul rachetelor balistice ruse vor fi distruse de sistemul de apărare anti-rachetă american. E adevărat, unele rachete ruseşti ar putea evita apărarea SUA şi să lovească ţinte de pe continentul american.

Însă SUA vor rămâne în mare parte cu un arsenal nuclear intact alcătuit din 450 de rachete balistice intercontinentale „Minuteman-3″ bazate în silozuri nucleare, protejate de sistemul de apărare antirachetă, precum şi cu rachete „Trident 2 D5″ pe cele 5-6 submarine (120-144 de rachete).

Rusia, după atacul global american, va rămâne cu zero rachete balistice.

După aceea, Statele Unite vor pune ultimatum Rusiei pentru capitulare totală şi necondiţionată. Dacă Rusia nu va acceptă, pentru că va rămâne cu toate forţele non-strategice intacte, va începe o distrugere planificată a oraşelor ruseşti, iar armata rusă nu va fi capabilă să prevină acest lucru. Că rezultat, Rusia va avea două opţiuni: capitularea sau distrugerea.armă nucleară

Atacul preventiv al Rusiei, „furtul startului” de către Moscova (în cazul în care, de exemplu, serviciie de intelligence anunţă că mâine va avea loc atacul global asupra Rusiei) nu are sens, din cauza că zborul rachetelor lansate din silozuri şi de pe instalaţiile mobile durează aproximativ 30 de minute, timp în care Statele Unite pot organiza un atac global de răspuns. În plus, cel puţin patru submarine ale Marinei Statele Unite, Marii Britanii şi Franţei patrulează permanent în oceane, fiind inaccesibile pentru armata rusă.

În această varianta a războiului, SUA şi Rusia sunt reciproc distruse.

sursa: paginaderusia.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *