Timpul.md

Actualitate 7 Aprilie 2020 | 18:16

George Simion: Din două republici mici, nu obții o Românie Mare. De ce nu aveți grijă de români, domnilor Iohannis și Dodon?

Ca moldovean din dreapta Prutului, mă uit consternat când văd că Țara asta, care a fost o dată Mare, ajunge cârpa de șters pe jos a unor indiviz slabi, numiți președinți/ pîșâdinți. Nu mai bine revenim noi la un Rege?

În România, deși suntem o țară bogată, ne e frică să mergem în spitale. În republica Moldova, ele în genere nu există. Mă bucur măcar de criza asta că unii care plecaseră din Țară, de voie, de nevoie revin (mă bucur doar de unii, de alții nu...). Dar în loc să ne protejăm cetățenii, ce facem? Duminică, prin Ordonanța Militară nr. 7 (Art. 10, al. 1) cei care conduc vremelnic România au permis transportul aerian al lucrătorilor din țară către terțe țări din Europa. Președintele Iohannis le-a transmis românilor din diaspora să nu vină în țară pentru Sfintele Sărbători de Paști pentru că sunt un risc din punct de vedere epidemiologic. Dar să trimiți români la muncă în străinătate nu este un risc, atât pentru ei, cât și pentru cei din țara de destinație?

Pentru președinții Iohannis-Dodon, străini de Țară, să te întorci acasă, să mergi la Biserică, să îți practici credința este un risc sau un calcul electoral. Este indicat doar să pleci din țară și să uiți de Dumnezeu. Este indicat să stai în casă, iar economia să se ducă în abis.

Pentru acest regim, ca și pentru toate celelalte care l-au precedat din 1989 și până în prezent este indicat să imporți legume, fructe și alte alimente din țările în care îi gonesc pe români la muncă, dar nu este indicat să sprijini agricultura autohtonă, producătorii locali. Este indicat să cumperi materiale sanitare la suprapreț, eventual și din import, dar nu este indicat să le produci în țară. Este indicat să distrugi industria națională de farmaceutice, inclusiv institutele de cercetare-dezvoltare precum Institutul Cantacuzino, și să imporți medicamente și vaccinuri din străinătate, dar nu este indicat să susții dezvoltarea și producția internă.

Pentru președinții Dodon-Iohannis este mai important ca românii(moldovenii) să plece din țară, iar în România să nu se mai producă nimic? De ce conducerea țării nu folosește acest context nefericit al pandemiei, pentru a relansa economia națională, agricultura, lucrările de infrastructură, industria, producția națională de bunuri esențiale sau de larg consum? De ce nu vedem o oportunitate în întoarcerea românilor acasă? Sunt sectoare întregi, precum construcțiile, care de ani de zile reclamă lipsa forței de muncă. Iată că acum mulți români din diaspora sunt nevoiți să se întoarcă acasă. De ce să nu utilizăm experiența și expertiza lor pentru beneficiul întregii țări?

În fond, ce rost își mai au cei doi președinți, Dodon-Iohannis?

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus