Sport

Georgia a invins la Mens Challenge Trophy-2009

In incinta Complexului sportiv „Alexia-Olimpus-85” din Chisinau s-a incheiat turneul preliminar al Campionatului European de handbal, cu genericul „IHF/EHF Men’s Challenge Trophy”. Conform regulamentului forului international de profil, in aceasta faza a turneului continental opt selectionate europene au fost divizate in doua serii similare si a fost stabilita cate o invingatoare din fiecare, ulterior urmand ca in disputa directa dintre cele doua formatii sa fie cunoscut lotul care va accede in finala editiei din 2009 a campionatului.

La competitia de la Chisinau au participat patru echipe – din Armenia, Azerbaidjan, Georgia si R. Moldova, iar in turneul similar din Malta au concurat reprezentativele tarii-gazda, Scotiei, Finlandei si Irlandei. In editiile anterioare am relatat in amanunte despre primele doua etape disputate in cadrul turneului chisinauian, in urma carora au fost aflate favoritele principale la titlu. In acest mod, derbiul competitiei s-a disputat intre selectionata R. Moldova si cea a Georgiei, formatii care s-au dovedit a fi cele mai experimentate din acest quartet. In primul meci al galei de duminica s-au confruntat outsiderele grupei – Azerbaidjan si Armenia. Jucatorii azeri au dominat din primul pana in ultimul minut de joc, invingand cu scorul de 33-16 (la pauza 16-6).
Dupa aceasta „incalzire” a publicului, in ovatiile celor 1200 de spectatori, pe terenul de joc au intrat echipele Georgiei si R. Moldova.

In prima jumatate a reprizei inaugurale, concurentele faceau un schimb echilibrat de goluri, cu demonstratii ale actiunilor jucatorilor de camp si save-uri ale portarilor. Ulterior insa, a intervenit un segment de joc de vreo sapte minute in care „tricolorii” nu au reusit sa inscrie si oaspetii s-au distantat pe tabela. In consecinta, Georgia a intrat la pauza meciului cu un avantaj de sase goluri. Incurajati de sutele de spectatori, moldovenii s-au activizat in mitanul secund, dar cateva erori in defensiva le-au dat peste cap toate planurile. Ceea ce a reusit echipa-gazda, a fost reducerea diferentei pana la patru goluri, meciul incheindu-se cu 34-38.

Cel mai bun marcator din echipa Moldovei a fost Alexandru Pervanciuc, autor a 12 goluri. El a devenit cel mai bun jucator al turneului, dar si golgheterul intrecerii, cu un total de 31 de reusite. La finalul turneului, organizatorii au desemnat echipa simbolica a competitiei: portar – Eugen Andreev (Moldova), jucator extrema stanga – Sergiu Lucasov (Moldova), jucator extrema dreapta – Maxim Butenco (Moldova), fundas – Rati Mskhvildze (Georgia), conducator de joc – Sergo Datukasvili (Georgia), mijlocas stanga – Oleg Gheorghievski (Azerbaidjan), mijlocas dreapta – Armen Israelean (Armenia), pivot – Revaz Cianturia (Georgia).

 

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *