Actualitate

Georgia vine în ajutorul sinistraţilor din Republica Moldova

În cadrul convorbirii, Mihail Saakaşvili, în numele său şi al poporului georgian, a exprimat compasiune în legătură cu inundaţiile, care au afectat mai multe raioane ale Republicii Moldova şi a declarat că Georgia se include în programul de lichidare a consecinţelor inundaţiilor din ţara noastră.

În context, şeful statului georgian l-a informat pe Preşedintele Mihai Ghimpu că autorităţile de la Tbilisi vor trimite în cel mai apropiat timp în ţara noastră un grup de specialişti în domeniul construcţiilor, care împreună cu colegii din Moldova, vor determina localitatea în care partea georgiană va putea edifica un număr de locuinţe pentru sinistraţi. Grupul respectiv de specialişti urmează să sosească în Republica Moldova în timpul cel mai apropiat cu o aeronavă.

Mihai Saakaşvili i-a mai comunicat lui Mihai Ghimpu că Georgia este gata de a primi la odihnă în taberele de vară de pe litoralul Mării Negre 120 de copii din localităţile inundate. Preşedintele Georgiei a accentuat că acest grup de copii va fi transportat la locul de destinaţie cu o rută charter a aviaţiei georgiene, iar toate cheltuielile legate de cazare, hrană, excursii, etc., vor fi suportate de ţara gazdă.

Preşedintele Mihai Ghimpu i-a mulţumit lui Mihail Saakaşvili şi întregului popor georgian pentru susţinerea Republicii Moldova în aceste clipe grele şi în mod special s-a arătat recunoscător pentru disponibilitatea părţii georgiene de a organiza odihna pentru copii din localităţile inundate, deoarece aceasta le va permite mai uşor să depăşească stresul, pe care l-au trăit în timpul viiturilor.

Serviciul de presă al Preşedintelui Republicii Moldova

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *