Timpul.md

Sport 28 Septembrie 2018 | 08:32

Germania va organiza EURO 2024. Anunţul făcut de UEFA

UEFA a anunțat oficial astăzi, la Nyon (Elveția) țara care va găzdui EURO 2024. Conform voturilor, Germania va fi gazda pentru Campionatul European din 2024, singura contracandidată fiind Turcia.

Germania a găzduit ultima sa mare competiţie în 2006, Cupa Mondială. Astfel, nemții găzduiesc în premieră Campionatul European ca țară unificată. Ultimul turneu continental găzduit pe actualul teritoriu a fost în 1988, în Germania de Vest.

De partea cealaltă, Turcia a ratat din nou ocazia de a organiza un turneu final, după ce a pierdut această oportunitate la doar un singur vot, împotriva Franței, pentru EURO 2016.

Germania oferă o infrastructură net superioară față de cea a turcilor - reţele de şosele, cale ferată şi linii aeriene bine puse la punct pentru vizitatori între oraşele gazdă. Referitor la candidatura Turciei, UEFA remarca: ”transportul este bazat pe calea aerului, iar lucrările care trebuie desfăşurate în perioada dată de timp constituie un risc”. De asemenea, UEFA a subliniat faptul că ”lipsa unui plan de acţiune în planul drepturilor omului” este un lucru îngrijorător în regimul preşedintelui Recep Tayyip Erdogan.

Philipp Lahm va fi conducătorul comitetului de organizare a Campionatului European din 2024. Fostul jucător al lui Bayern Munchen, care a pus capăt carierei sale anul trecut, a adunat 113 selecţii în reprezentativa Germaniei, cu care a cucerit titlul mondial în 2014, la turneul final din Brazilia.

Printre stadioanele pe care se vor juca meciuri la EURO 2024 se numără: Allianz Arena (Bayern Munchen), Signal Iduna Park (Dortmund), Veltins Arena (Schalke 04).

 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus