Timpul.md

Sport 15 Aprilie 2020 | 01:07

Gigi Becali riscă pușcăria din cauza suspendării contractelor: „Fals în înscrisuri, e ilegală decizia!”

FCSB se trezește cu noi probleme din cauza suspendării contractelor unora dintre jucători. Cristi Bălgrădean și-a delegat avocatul să soluționeze problema și interpretarea specialistului este că oamenii lui Gigi Becali ar fi comis o infracțiune pedepsită de Codul Penal cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.

Becali s-a repezit să suspende contracte ca să economisească în perioada în care e stare de urgență la nivel național și va avea parte, din cauza asta, de procese cu mai mulți jucători. Fotbaliștii nu acceptă să piardă banii, să coboare de la salarii de mii de euro la un venit de 2.340 de lei lunar, și și-au angajat avocați ca să conteste decizia clubului.

Cristi Bălgrădean nu e singurul
Gazeta a scris despre intențiile pe care le au Adi Popa și Alexandru Stan în direcția aceasta, amândoi așteaptă redeschiderea instanțelor sportive cu speranța că vor demonta hotărârea din cauza căreia le sunt luați bani. Cazurile lor nu sunt cele mai periculoase pentru FCSB!

Cristi Bălgrădean, portarul pe care Becali l-a scos din lot fiindcă a semnat cu CFR, a delegat și el un avocat să soluționeze cazul. Apropiați ai goalkeeperului oferă detalii din argumentația pe care o folosesc apărătorii legali: "Decizia a fost ilegală, discriminatoare și se bazează pe un fals în înscrisuri!".

Ce susțin avocații lui Cristi Bălgrădean
Cum contestă avocații lui Bălgrădean? Portarul, dar și alți jucători ale căror contracte au fost suspendate au fost înștiințați de hotărârea aceasta în aprilie, dar în notificare e scris că ea devine valabilă de la mijlocul lui martie! O aplicare retroactivă. Ce a mai făcut FCSB? A redactat notificările pe care le-a trimis către jucători pe 16 martie, în condițiile în care Ordonanța Guvernamentală care reglementează suspendarea contractelor în sport nu fusese publicată la data aceea.

Guvernul a tot bâjbâit cu mai multe forme ale documentului, l-a publicat pe primul pe 17 martie și pe cel mai recent pe 30 martie. Asta înseamnă că oficialii din clubul lui Becali luaseră decizia să suspende contracte, o și redactaseră și apoi au așteptat apariția unei legi care să justifice sancțiunile față de jucători!

Închisoare sau amendă penală pentru Gigi Becali
Acuzația pe care o formulează Bălgrădean, potrivit apropiaților portarului, e una pe care Codul Penal o pedepsește cu închisoare de la șase luni la trei ani sau cu amendă! Falsul în înscrisuri e reglementat de articolul 322 din Codul Penal. Acuzația se bazează pe falsificarea datei de la care au fost suspendate contractele jucătorilor.

Pe 16 martie, când clubul a anulat contracte, nu exista nicio lege națională și nicio clauză din contracte care să permită o asemenea hotărâre. Ulterior, Guvernul avea să publice ordonanțe care au stabilit condițiile în care și în sport s-a putut apela la o formă de șomaj tehnic. Nu "ca la carte", fiindcă sportivii nu plăteau contribuțiile la asigurările sociale, deci nu beneficiau de șomaj.

Sportivii cu contracte suspendate ar primi câte 2.340 de lei lunar de la AJPIS-uri, agenții județene pentru plăți și inspecțe socială, birouri care se ocupă de oamenii lipsiți de venituri din contracte de muncă, asistați social. Bălgrădean și oamenii care îl reprezintă au trimis adrese și către instituția aceasta, ca să reclame FCSB că a falsificat documente pentru a beneficia de ajutor din bani publici.

GSP.RO 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus