Internațional

Gimnastul român Marian Drăgulescu riscă o aspră suspendare

Trei capete de acuzare au fost reţinute împotriva sportiv, cu privire la încălcarea regulii că un gimnast trebuie să anunţe revenirea sa în activitate după o retragere, comunicată de federaţia naţională la data de 30 decembrie 2008. Din cauza faptului că nu a respectat această regulă, Drăgulescu nu a putut fi luat în calcul pentru eventuala testare antidoping în afara competiţiei în 2009, comisia găsind date foarte puţine sau deloc despre localizarea sportivului în primele trei trimestre ale anului 2010.

Nerespectând aceste reguli, gimnastul român a participat la Campionatele Mondiale de la Londra, din 2009, unde a câştigat titlurile la sărituri şi sol.

Marian Drăgulescu, prezent în faţa Comisiei de Disciplină a FIG pe 30 iulie, a fost informat asupra deciziilor şi informărilor comisiei însărcinate, care a subliniat greşeala intenţionată a Federaţiei Române de Gimnastică în cazul lui Drăgulescu. Cheltuielile de judecată vor fi achitate de forul naţional român.

”FIG a arătat clemenţă faţă de Drăgulescu, dar, în cazul în care va exista o nouă încălcare a regulamentelor, gimnastul va fi risca suspendarea pe o perioadă între unu şi doi ani”, se arată în comunicatul forului mondial.

Sursa: agerpres.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *