Timpul.md

Internațional 18 Septembrie 2020 | 09:10

„Gospodarul” Lukașenko transformă Belarusul într-o PUȘCĂRIE. Granițele cu Polonia și Lituania vor fi închise

 

Belarus se vede constrânsă să-și închidă frontierele cu Polonia și Lituania, a declarat joi președintele Aleksandr Lukașenko. Liderul autoritar de la Minsk a anunțat, de asemenea, o întărire a controalelor la frontiera cu Ucraina, relatează Reuters și DPA, preluate de Agerpres.

Anunțând închiderea frontierei vestice a Belarus cu cele două țări membre ale UE, Lukașenko, 66 de ani, a spus: „Suntem forțați să retragem trupele de pe străzi”.

La un forum al femeilor desfășurat joi la Minsk, președintele bielorus le-a transmis popoarelor din cele trei țări vecine menționate: „Opriți politicienii fără minte, nu-i lăsați să declanșeze un război!”.

Declarația intervine în timp ce criza politică nu slăbește în fosta republică sovietică, confruntată cu o vastă mișcare de contestare populară după alegerile prezidențiale din 9 august.

Respins de opoziție care evocă o consultare trucată, scrutinul a dus la reconfirmarea mandatului lui Aleksandr Lukașenko aflat la putere din 1994.

Polonia și Lituania au denunțat aceste alegeri, apreciindu-le drept fraudate, și au primit mai mulți opozanți care au fugit de regimul de la Minsk.

 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus