Opinii și Editoriale

Gripa neomeneasca

Nimic nu mai e in lumea asta cum a fost. Toate se schimba si devin, nu stiu cum, tot mai „ale porcului”. Nici gripa nu mai e umana. Candva a fost „aviara”, adica a „a gainii”, acum e porcina, adica „a porcului”. Ce sa mai zici de oameni, care, convietuind alaturi de acest patruped, preiau ceva din comportamentul lui?.. Acum nici scoala nu mai e scoala, nici universitatile universitati, nici academiile academii – toate s-au transformat in buticuri ce comercializeaza diplome si grade stiintifice.

Preotii s-au prefacut in popi care nu cruta pe nimeni (nici pe cel mort), se ocupa de comert „cu cele sfinte”: ba cu focul sfant, la care isi incalzeau mainile comunistii, ba cu constructii pe langa biserici. Nici medicii nu mai sunt medici – se uita la bietul bolnav ca la un client intrat in dugheana, care poate sa mai astepte (cu mana sau piciorul frant) pana se tocmesc la pret. Despre restul, ce sa mai zic?

Nici comunistii nu mai sunt comunisti – s-au facut MARI capitalisti; nici cuvantul nu mai e cuvant – adesea e doar un „ragait”. Nici valorile nu mai sunt modele, iar modelele au devenit kitch. Nici fratele nu mai e frate – e vecin. Nici barbatii nu mai sunt barbati, tot organizeaza „parade” – asta da evolutie! …Nu! Nu cultiv pesimismul, dar daca un „duh porcin”, dupa o saptamana de nemancare, are inca falca groasa incat i-ar mai ajunge pentru vreo cativa ani de „greva a foamei”, si mai are inca scopuri marete si idei de realizat – eu ce sa mai zic?!

Doru DeLenin

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *