Opinii și Editoriale

Groapa cui o sapa Lupu?

Ciudata liniste in tabara lui Voronin cand e vorba de Marian Lupu. La fel de ciudata e si linistea din tabara noului PD cand e vorba de Voronin si de comunistii, de care, chipurile, s-a despartit Marian Lupu. In violentele lui discursuri la adresa Opozitiei, cand ajunge la Lupu, Voronin devine calm, cumpatat si ceea ce-si permite la adresa lui Lupu e sa-l loveasca in moalele capului cu o floare. Lupu ii raspunde cu aceeasi moneda, gadilandu-l pe Voronin cu un fir de iarba la degetul cel mic de la piciorul stang. Asistam la o idila intre doi amanti, „amanta” fiind, fireste, „hermafroditul Lupu”, ca sa utilizez si eu un termen din vocabularul politic al lui Voronin.

Lupu cu noul PD fac cea mai buna, energica si penetranta campanie electorala. Sloganul „Sa oprim razboiul politic” este genial in conjunctura politica de moment si se leaga bine in subtext cu sloganul comunistilor despre „apararea Patriei”. Nu trebuie sa fii mare specialist in „hermeneutica electorala” ca sa realizezi acest fapt. Totodata, campania lui Lupu e si cea mai obraznica si mai cinica, dovada ca respectivul individ nu are probleme cu ceea ce in mod curent se numeste morala sau bun-simt, dar si a faptului ca a facut o scoala buna la comunisti. Nu mai poate exista niciun dubiu vizavi de faptul ca Lupu a fost lansat de cineva in campania electorala pentru a diminua ponderea Opozitiei. In contextul acestui articol, mai putin ma intereseaza cine e acest cineva – este Lupu un proiect autohton, al lui Voronin, sau unul strain, al rusilor, fiindca, in definitiv, ambele proiecte convin Kremlinului. Mai important mi se pare faptul ca Lupu si-a concentrat berbecii sub zidurile cetatii Opozitiei si are toate sansele de a le penetra. Anume in acest sens avertizam ieri Opozitia sa nu vanda pielea ursului din padure.

Asadar, prin ce-i periculos Lupu? Exact prin ceea ce e periculos Voronin. Fiind parca facuti de aceeasi mama, ambii sunt mincinosi, cinici, fara niciun Dumnezeu. Trebuie sa ai un obraz de scoarta ca sa stai patru ani alaturi de Voronin, sa-i executi fara cracnire ordinele, sa satisfaci ca un hermafrodit capriciile si poftele, sa participi activ la declansarea razboiului dintre moldoveni si moldoveni, dupa care sa cumperi un partid, sa te pui primul in lista, sa te ridici in toata statura (de doi metri) si sa indemni la oprirea razboiului politic! Lupu apare acum in fata oamenilor (prosti) ca un Mesia, un Iisus care a fost trimis sa ne mantuiasca si sa ne izbaveasca de cei rai, sa ne aduca linistea si impacarea… Un fariseu adevarat care nu se deosebeste prin nimic de creatorul lui, Voronin, poate doar prin limbaj si statura.

Alaturi de Voronin, Lupu a fost unul dintre generalii care au pustiit Moldova, mentinand-o in focul unui razboi politic pustiitor. Acum o face pe inocentul, pacifistul si mantuitorul. Daca Opozitia nu va gasi replica adecvata, Lupu va lua multe voturi si majoritatea le va lua din tabara Opozitiei. Daca alegatorii nu vor fi ajutati sa inteleaga ca, votandu-l pe Lupu, de fapt il voteaza pe Voronin, adica voteaza impotriva Opozitiei, lucrurile ar putea sa se termine rau de tot pentru cei care doresc sincer sa puna capat regimului comunist in frunte cu clanul Familiei (Voronin). Repet, aici si acum nu conteaza al cui proiect e Lupu – al lui Voronin sau al lui Medvedev – conteaza ca e un proiect strain, periculos pentru interesele nationale ale R. Moldova, pentru ca a fost lansat in campania electorala ca sa sape groapa Opozitiei. Voi reveni.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *