TÂRÂŞENII comuniste

Guleai, Vova!

Multe evenimente epocale au fost sa se intample in istorie numai de dragul viitorului statalist moldovan Vladimir Voronin. Atunci cand o capetenie din Maramures, pre nume Bogdan, a pornit in 1359 o rascoala a vlahilor impotriva ungurilor, el a facut-o, cu siguranta, numai de aceea ca sa aiba stranepotul sau Vladimir prilej de a sarbatori aniversarea de 650 ani exact in momentul incheierii mandatului de presedinte al statului moldovenesc si inceperii altui mandat – de presedinte al Parlamentului Moldovei.

 

Faptul ca teritoriul actualei R. Moldova nu facea parte din ?ara Moldovei, pentru marele statalist Voronin, care s-a tratat de mancurtism in clinica doctorului in istorie cumparata Victor Stepaniuc, evident, nu are nicio importanta.
De altfel, nu e primul caz cand Voronin ajusteaza datele istorice la evenimentele propagandistice ale partidului sau mincinos din nascare, la fel ca si conducatorii acestuia. In anul 2008, comunistii au marcat Anul Cantemir, pentru ca Antioh Cantemir ar fi fost nascut in 1708, pe cand el se nascuse in 1709.
 

In zadar bat toba la urechea surdului istoricii experti de la Chisinau. Cum sa admita suveranul Moldovei subterane ca ?ara Moldovei, de a carei existenta e legata aniversarea pusa la cale de el, a fost o structura medievala, un concept, si nu un stat? Statul este suma tuturor cetatenilor cu organismele pe care le deleaga fiecare cetatean, zic invatatii nesovietici si necomunisti. Statul apare abia in epoca moderna, pe cand tarile romane sunt niste constructii medievale monarhice, voievodate. Asa zic istoricii cu carte, nu si cei cu carnet de membru pcrm. Cum sa admita comunistii rusofili si rusofoni ca „formarea si existenta ?arii Moldovei a finalizat cu Unirea de la 1859, in timpul domniei lui Alexandru Ioan Cuza, cand ?ara Moldovei s-a unit cu ?ara Romaneasca si s-a format statul roman modern”? Fie-va mila de Voronin – cu asemenea adevaruri il bagati pe luni de zile in beciul sau suveran de la Condrita!
 

Dar si asa, marele statalist si suita sa au toate motivele sa se tina de zaiafeturi. Cum sa nu sarbatoresti, cand, pe langa aniversarea istorica, s-a produs si un alt eveniment epocal, castigarea (prin fals si minciuna, cum altfel?) a alegerilor parlamentare! Cat nu s-a instaurat antistatala criza care ameninta, dimpreuna cu antistatala opozitie, temeliile milenarului stat independent si suveran, asta-i cea mai indicata forma de lupta pentru viitorul luminos. Omul bea nu numai de bucurie, dar si de scarba. Guleai, Vova! N-aduce Bogdanul ce aduce stakanul! Na zdravie!
 

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *