Actualitate

GUVERNAREA ”LUPTĂ” cu CORONAVIRUSUL /// Dodon vrea să interzică accesul românilor în R. Moldova

Igor Dodon anunță că autoritățile vor elabora un mecanism prin care se va interzice intrarea pe teritoriul Republicii Moldova a cetățenilor străini, veniți din Italia. Potrivit lui, această măsură are drept scop neadmiterea răspândirii pe teritoriul statului a coronavirusului.

Dodon a menționat că în cazul în care România va interzice zborurile în și din Italia, atunci R.Moldova poate deveni o zonă de tranzit pentru cetățenii români și italieni.

„În caz dacă România va interzice zborurile din Italia sau din alte țări unde sunt focare, atunci, noi nu putem să permitem ca Republica Moldova să devină o zonă de tranzit pentru cetățenii acestor țări. De aceea, la prima etapă, până a interzice complet zborurile, examinăm oportunitatea și posibilitatea ca să limităm și să dăm acces doar cetățenilor Republicii Moldova. Dacă românii interzic zborurile din Italia în România, dar acolo sunt peste un milion de români care lucrează în Italia. Ce vor face ei? Vor zbura spre Chișinău și de aici vor merge spre România”, a menționat el.

https://deschide.md 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *