Timpul.md

Actualitate 24 Decembrie 2019 | 08:22

Guvernul Chicu ar putea CĂDEA mai repede decât s-a anunțat: Cedarea Aeroportului Internațional Chișinău unui miliardar din anturajul lui Putin ar putea să-i așeze la masa de NEGOCIERI pe deputații „ACUM” și PD

Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) remarcă faptul că Andrian Candu, unul dintre fruntașii Partidului Democrat (PD), este îngrijorat că Aeroportul Internațional Chișinău (AIC) a ajuns în mâinile unui miliardar rus din anturajul lui Vladimir Putin. Astfel, deputatul PAS Sergiu Litvinenco îi îndeamnă pe cei 29 de parlamentari PD să sprijine moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Chicu, deoarece acesta „acţionează vădit împotriva interesului naţional al R. Moldova”.

„Și Candu se declară îngrijorat de situația în jurul Aeroportului. Facem abstracție că învinuirea este o aberație crasă (că fostul guvern s-ar face responsabil că AIC a ajuns la ruși n.r.) – Guvernul Maia Sandu a fost demis anume pentru că nu a tolerat astfel de scheme. Dar, aparent, ceea ce ne unește este că atât ACUM DA PAS, cât și PD-ul sunt împotriva cedării Aeroportului către ruși”, menționează deputatul PAS.

Acesta a lansat și o provocare pentru deputații PD.

„Haideți să vedem dacă acestea nu sunt altceva decât declarații goale și PD-ul este sincer în ceea ce afirmă. 1.) Este gata PD-ul să semneze cererea de convocare a Parlamentului în sesiune extraordinară așa cum a propus Platforma „DA” (sunt necesare cel puțin 34 de semnături)? 2) Este gata PD-ul să voteze moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Chicu așa cum a propus PAS (sunt necesare cel puțin 51 de voturi)?”, întreabă Litvinenco.

ziarulnational.md 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus