Politică

Guvernul elaborează un nou Plan Naţional de Acţiuni pentru Implementarea Acordului de Asociere pentru perioada 2017-2019

Premierul a punctat prioritățile pentru perioada imediat următoare, subliniind că echipa guvernamentală, în strînsă colaborare cu Parlamentul şi alte instituții responsabile, trebuie să se concentreze pe implementarea cadrului legislativ și normativ aprobat în conformitate cu Foaia de parcurs în prima jumătate a anului curent.

În acest context, s-a menţionat că gradul de implementare a Foii de parcurs privind acţiunile prioritare a atins nivelul de 94%, în urma reluării activității Parlamentului, dar și a asumării responsabilității Guvernului pentru pachetul de legi privind sectorul bancar. Astfel, din numărul total de acţiuni incluse în documentul vizat, au mai rămas de realizat încă cinci acțiuni, între care votarea de către Parlament a unor acte din pachetul de legi privind integritatea și noul Cod al audiovizualului.

Totodată, este în proces de elaborare proiectul Planului Naţional de Acţiuni pentru Implementarea Acordului de Asociere în perioada 2017-2019.

Membrii CGIE au decis sa organizeze în timpul apropiat reuniunea Comitetului Interministerial de Planificare Strategică, pentru a discuta mai multe aspecte ce ţin de realizarea matricelor pentru programele de susţinere directă a bugetului, a căror tranşe urmează să fie alocate de către Uniunea Europeană în anul curent. 

sursa: timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *