Actualitate

Guvernul PSD finanţează reviste care-l preamăresc pe Iohannis

Ministerul Culturii din Guvernul Dăncilă a publicat „Lista revistelor culturale finanţate de la buget”, în care pe primele două locuri sînt „OBSERVATOR CULTURAL” şi „DILEMA VECHE”, acestea fiind singurele publicaţii care vor primi fiecare suma de 90.500 RON:
 

Interesant este să vedem cine sînt cei care conduc aceste publicaţii şi ce legătură au aceştia cu Klaus Iohannis, pe de o parte, şi, pe de altă parte, cu Viorica Dăncilă şi unii membri ai guvernului.

După cum observăm în documentul publicat de Ministerul Culturii, pe prima poziţie în lista finanţării de la buget este revista „OBSERVATOR CULTURAL”, condusă de Carmen Muşat, nimeni alta decît soţia avocatului Gheorghe Muşat, patronul firmei de avocaţi „Muşat&Asociaţii”, cea care a asigurat reprezentarea lui Klaus Iohannis în procesul caselor pe care preşedintele le-a obţinut pe baza unor documente falsificate!

Se ştie deja că în redacţia revistei „Observator cultural” a fost redactată prima carte semnată de Klaus Iohannis, sub titlul „Pas cu pas”. Dezvăluirea a fost făcută de poetul Radu Vancu, editor coordonator al revistei „Timpul”, în ziarul „Turnul sfatului” din Sibiu:

Ulterior, Radu Vancu a fost nevoit să-şi nuanţeze declaraţia, dar este lesne de bănuit că a fost convins de cineva să facă acest lucru, chiar dacă i-ar fi afectată imaginea. Importantă rămîne declaraţia pe care Radu Vancu a dat-o în cadrul unei emisiuni TV, în care a spus: „Cartea președintelui Klaus Iohannis, ”Pas cu Pas” a fost montată de către colectivul redacțional al revistei Observatorul Cultural, ea fiind la bază un colaj de interviuri acordate de către fostul primar al Sibiului… E montată în redacția Observatorului Cultural de către doamna Carmen Mușat, alături de alți admiratori ai domnului Klaus Iohannis”!

De asemenea, nu trebuie uitat faptul că soţul lui Carmen Muşat, avocatul Gheorghe Muşat, sub numele conspirativ „Miron”, este cel care l-a turnat în închisoare pe celebrul deţinut politic Iulius Filip, denunţurile sale fiind folosite de Augustin Lazăr pentru a-i amîna eliberarea din închisoarea Aiud:

Iată, deci, că Guvernul Dăncilă a decis ca tocmai revista de suflet a lui Klaus Iohannis, „Observator cultural”, să primească suma cea mai mare de la buget, probabil ca o recompensă pentru contribuţia la redactarea cărţii „Pas cu pas” şi pentru rolul lui Gheorghe Muşat în torturarea lui Iulius Filip!

PLEŞU, ÎN „DILEMA VECHE”: DĂNCILĂ ESTE „o gospodină victorios ospitalieră”

A doua revistă care va primi de la Guvern suma de 90.500 RON este „DILEMA VECHE”, condusă de Andrei Pleşu. În cazul acestei reviste, prima întrebare este: de ce Guvernul consideră că „Dilema veche” este o revistă de cultură, ştiindu-se că orientarea acesteia este una politică?

Aşa cum am mai scris în „Cotidianul” ), la recenta decernare a premiilor Uniunii Scriitorilor pentru anul 2018, Andrei Pleşu a primit „Premiul Naţional pentru literatură”, deşi cartea premiată, „Pe mîna cui?”, este o antologie de articole politice! Cel care i-a înmînat premiul a fost chiar ministrul Culturii, Valer-Daniel Breaz:

Ca o maximă bătaie de joc la adresa celui care i-a dat premiul, Andrei Pleşu avea să scrie în săptămîna următoare un articol devastator la adresa Guvernului Dăncilă, cel care acum îi acordă o subvenţie uriaşă:

„Nu știu mai nimic despre „cîștigătorul“ Fifor. Aflu că, la bază, e filozof. Or nu e puțin lucru să ajungi ministru al armatei din postura de metafizician! Ce văd e un portret de politician nu prea volubil, zîmbind stingher, prudent și loial partidului. Pe frumușelul Orlando, alt cîștigător, îl percep ceva mai clar. Un soi de playboy în pragul retragerii, bucuros să se machieze convenabil pentru a fi la vedere, sigur pe competența și misiunea lui providențială („trimis în România“ de Creatorul însuși), arborînd un șmecher surîs „șarmant“ pe post de pricepere profesională. Simplu spus, un candid caraghios tomnatec… De doamna Dăncilă nu mai am nimic de spus. Spunea ea tot. „Damă bună“, inocent dezadaptată, revenindu-și mereu „din pumn“, cu un optimism lăcrămos. Pe scurt, o gospodină victorios ospitalieră!”

La sfîrşitul acestor comentarii, încă nu găsesc răspuns la întrebarea: e doar un soi de masochism această finanţare de către Guvernul Dăncilă a revistelor apropiate de Klaus Iohannis? Sau, pur şi simplu, este vorba despre o înţelegere mascată de o falsă adversitate politică? Dacă nu e nici una, nici alta, atunci în mod sigur este vorba despre o prostie rezultată din lipsa unor minime lecturi.

https://www.cotidianul.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *