Timpul.md

Actualitate 19 Iulie 2018 | 11:12

Guvernul va negocia cu BEI să extindă termenul Proiectului de reabilitare a drumurilor

Guvernul a aprobat inițierea negocierilor și semnarea Amendamentului nr.1 la Contractul de finanțare dintre Republica Moldova și Banca Europeană de Investiții (BEI), pentru realizarea Proiectului de reabilitare a drumurilor din Republica Moldova, transmite IPN.

Amendamentul are drept scop extinderea datei finale de disponibilitate a mijloacelor financiare acordate în baza Contractului de finanțare până la 25 iunie 2022. Necesitatea a fost determinată de prelungirea duratei de executare a lucrărilor de reabilitare a drumurilor naționale și a neasimilarea sumei de aproximativ 100 mln euro din finanțarea acordată de BEI pentru realizarea proiectului.

„Extinderea are drept scop facilitarea disponibilității mijloacelor financiare necesare pentru a finanța lucrările de reabilitare, serviciile de consultanță în supervizarea lucrărilor și implementarea proiectului. Acest lucru se va realiza, în mod special, pentru reabilitarea drumurilor R16 Bălți – Fălești – Sculeni - Ungheni și M3 Chișinău – Comrat – Giurgiulești – frontiera cu România, sectorul Porumbrei – Cimișlia și drumul de ocolire al orașului Comrat”, a explicat ministrul Economiei și Infrastructurii Chiril Gaburici.

Contractul de finanțare dintre Republica Moldova și BEI, pentru realizarea Proiectului de reabilitare a drumurilor din Republica Moldova, a fost semnat la Luxembourg la 25 iunie 2013.

Sursa: ipn.md 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus