Actualitate

Guvernul va negocia cu BEI să extindă termenul Proiectului de reabilitare a drumurilor

Amendamentul are drept scop extinderea datei finale de disponibilitate a mijloacelor financiare acordate în baza Contractului de finanțare până la 25 iunie 2022. Necesitatea a fost determinată de prelungirea duratei de executare a lucrărilor de reabilitare a drumurilor naționale și a neasimilarea sumei de aproximativ 100 mln euro din finanțarea acordată de BEI pentru realizarea proiectului.

„Extinderea are drept scop facilitarea disponibilității mijloacelor financiare necesare pentru a finanța lucrările de reabilitare, serviciile de consultanță în supervizarea lucrărilor și implementarea proiectului. Acest lucru se va realiza, în mod special, pentru reabilitarea drumurilor R16 Bălți – Fălești – Sculeni – Ungheni și M3 Chișinău – Comrat – Giurgiulești – frontiera cu România, sectorul Porumbrei – Cimișlia și drumul de ocolire al orașului Comrat”, a explicat ministrul Economiei și Infrastructurii Chiril Gaburici.

Contractul de finanțare dintre Republica Moldova și BEI, pentru realizarea Proiectului de reabilitare a drumurilor din Republica Moldova, a fost semnat la Luxembourg la 25 iunie 2013.

Sursa: ipn.md 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *