Atitudini

Hai sa fiu un pic comunist

Ma tot intreb: de ce toata lumea le spune comunistilor ca alegerile anticipate sunt un rau pentru PCRM, iar ei continua sa insiste pe ideea anticipatelor? Probabil, noi nu vedem ceva ce vad comunistii. Pentru a vedea, o sa incerc sa ma fac un pic comunist. Comunist fiind, imi dau foarte bine seama ca alegerile anticipate nu sunt in interesul partidului meu. Cel mult ce putem castiga noi, comunistii, e sa tinem AIE intr-un fel de sah pana la anticipate si sa castigam cu scorul de la 29 iulie. Oare merita?

Dupa care incerc sa analizez celalalt scenariu. Ce castigam/pierdem noi, comunistii, daca il votam pe Marian Lupu? Dar, ca sa raspund la aceasta intrebare, simt ca trebuie sa ma transfigurez deja in doi comunisti. Mai intai, intr-un deputat comunist obisnuit, apoi in unul corupt ca Voronin si acolitii sai. Ca un comunist obisnuit, nu vad nimic rau in ideea de a-l vota pe Lupu. Mai ales ca eram gata sa-l votez primavara, daca-l inainta Voronin.

Ce vina am eu ca Voronin s-a prostit si a schimbat vrabia din mana pe cioara de pe gard!? Votandu-l acum pe Lupu, o sa aratam societatii ca suntem un partid intelept, care pune interesele tarii mai presus de cele de partid, ca le suntem superiori celor din AIE, care nu au votat candidata noastra, Zianida Greceanai. Dupa care ne mobilizam pentru a fi o opozitie combativa si, dupa patru ani de guvernare AIE – care nu are cum sa fie una reusita pe vreme de criza -, revenim la guvernare.

Asa gandesc eu ca un deputat comunist obisnuit. Acum o sa incerc sa fiu un comunist corupt – un Misin, sa zicem… Ca Misin, imi zic ca, daca il votez pe Marian Lupu, eu ajung pe mana personajului cu barbison de Mefistofel, alias procurorul Zubco. Si nu voi fi singurul din PCRM. Vor urma o serie de dezvaluiri si acuzatii, colegul Voronin ajunge, in locul lui Pasat, dupa gratii si partidul nostru va fi astfel umilit si distrus. Asadar, imi zic eu ca Misin, cei care vor vota pentru Lupu ma vor ingropa pe mine. Si, implicit, PCRM-ul.

Numai ca, in calitatea mea de comunist corupt, eu am o problema – trebuie sa le explic colegilor mei deputati-comunisti obisnuiti ca PCRM se va prabusi nu din cauza ca eu si colegul Voronin vom ajunge dupa gratii, ci fiindca… fiindca… Aici, ca un comunist corupt, inteleg ca nu am argumente si imi dau seama ca singura solutie e ca si colegul Voronin pur si simplu sa-i sperie rau pe deputatii-comunisti obisnuiti. Adica, sa-i ameninte cu compromatul pe care trebuie sa-l aiba cu fiecare, oricat de necorupti ar fi ei. Sa-i trimita nahren, sa-i improaste cu scrumiera ca pe Stepaniuc. Cam asa stau lucrurile, probabil, daca le privesti ca doi comunisti.

Cum arata, insa, situatia privita cu ochii AIE? Ar fi interesant, nu-i asa, sa ma pot transfigura in deputati democrati, unul obisnuit si altul – sa fiu fie Filat, fie Ghimpu, fie Urecheanu, fie Lupu, fie toti la un loc. Singura intrebare sacramentala ce mi-o pun eu in aceasta calitate e: suntem noi, AIE, in stare sa-i bagam pe Misin si pe Voronin dupa gratii, daca obisnuitii comunistii il voteaza pe Lupu? Ca sa raspund la aceasta intrebare, redevin imediat comunist. Adica redevin chiar Voronin si imi zic: „Daca as fi eu in locul astora de la guvernare, i-as fi arestat demult si pe Filat, si pe Ghimpu, si pe Lupu, si pe Urecheanu, daca ei ar fi comis macar un sfert din ce am facut eu!..”.

Si tot ca un Voronin ce sunt, imi zic: „Ce bine ca Alianta nu are un Voronin!”.
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *