Timpul.md

Internațional 26 Octombrie 2010 | 10:49

Hânceştii – gazda unei curse Europene de motocros

Peste 5 mii de spectatori de toate vârstele au încercuit traseul de motosport din preajma Hânceştilor pentru a urmări concursul internaţional, organizat pentru a doua oară de către Primăria oraşului Hânceşti şi Clubul Sportiv ENDURO (preşedinte Nicolae Cociu).

În sectorul VIP amenajat în vecinătatea pistelor competiţionale s-au aflat numeroase personalităţi publice de nivel local şi republican, inclusiv primarul oraşului Hânceşti, Alexandru Botnari, politicienii Valeriu Lazăr şi Serafim Urechean.

Prin contribuţia unei mari companii petroliere conduse de germanul Thomas Moser, traseul a fost practic renovat, au fost amenajate obstacole suplimentare, care au creat condiţii oportune pentru desfăşurarea unui fascinant spectacol sportiv de performanţă. Actuala ediţie a reunit la linia de start sportivi experimentaţi din nouă state europene, care au concurat pentru titlurile supreme la patru secţiuni: amatori, veterani, precum şi la clasele de aparate cu 125 şi 500 cm³.

Anticipând evenimentele, vom remarca splendida victorie obţinută de către membrii familiei Morozov din Ucraina. Ex-campionul URSS, Alexandr Morozov  s-a impus în ambele manşe ale concursului de veterani, iar feciorul său Roman (în imagine) a dominat proba de 500 cm3. Din păcate, din cauza unei accidentări suferite anterior în timpul unor concursuri din Italia, la întrecerile din Hânceşti nu a participat multiplul campion al R. Moldova, României şi Ucrainei Mihai Cociu.

Printr-o simplă coincidenţă, turneul internaţional „CUPA BEMOL MOTOCROS” a coincis cu jubileul de 35 de ani de la apariţia traseului de motosport de la Hânceşti. Evident, în situaţia incertă a traseului similar din sectorul Schinoasa al capitalei, pasionaţii sportului cu motoare din Hânceşti au toate şansele de a găzdui pe viitor concursuri şi campionate internaţionale de cel mai înalt nivel.


  • Un articol de:

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus