Ultima oră

Hartuita la scoala si pe Facebook, o fata s-a sinucis

Scandalul a ocupat prima pagina a cronicii din Statele Unite, unde unele state federale nu au legi privind hartuirea, relateaza AFP, citata de NewsIn.

Sase tineri, baieti si fete, cu varste cuprinse intre 16 si 18 ani, au fost pusi sub acuzare pentru incalcarea drepturilor omului si pentru hartuire cu consecinte letale. Alti trei sunt acuzati pentru vatamare corporala: "lovituri si rani facute cu sticle, cutii si alte obiecte contondente".

In 14 ianuarie 2010, Phoebe Prince, in varsta de 15 ani, o adolescenta care venise din Irlanda in 2009, a fost gasita spanzurata in casa sa din South Hadley, de catre sora sa, care se intoarcea de la scoala. Potrivit anchetatorilor, in ziua respectiva, tanara a fost agresata si insultata in biblioteca si pe culoarul scolii, iar mai multi colegi au aruncat in ea cu cutii de bauturi, in timp ce fugea. Lui Phoebe i-au fost constant adresate injurii si cuvinte grele, chiar si pe retelele de socializare online. Potrivit presei americane, fata era denumita "tarfa irlandeza", de catre colegele ei geloase pentru ca aceasta incepuse sa aiba o relatie cu unul dintre cei mai populari baieti din scoala.

Injuriile nu au incetat nici dupa moartea fetei. Au fost postate mesaje rautacioase chiar si pe Pagina de Facebook care a fost creata in memoria ei.

A doua zi dupa tragedie, o alta adolescenta, Rebecca Brouillard, a decis sa discute cu presa locala si sa povesteasca faptul ca si ea este supusa la agresiuni si tratamente umilitoare de peste doi ani. "Dupa aparitia articolului, fiica mea a fost hartuita din nou si chiar batuta", a declarat tatal fetei, Mitchell Brouillard.

Aparent, administratia liceului era la curent cu ceea ce se intampla, dar nu si-a dat seama de gravitatea situatiei.

"Inainte de moartea lui Phoebe, mama sa a vorbit de doua ori cu responsabilii" din scoala, a subliniat procurorul Elizabeth Scheibel, in cursul unei conferinte de presa.

Procurorul a adaugat ca este in curs o ancheta pentru a determina daca personalul din scoala trebuie pus sub acuzare.

Sursa: 9am 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *