Opinii și Editoriale

Hitler, Stalin si Voronin

Oare cate mai avem de tras, Doamne?… In ’37, datorita Romaniei a carei parte eram, basarabenii n-au stiut ororile stalinismului. Iata ca am ajuns sa le traim acum pe pielea noastra, in sec. XXI. Studenti ridicati de la lectii si dusi cu BMW-urile in celulele politiei si securitatii lui Voronin. Saracii baieti… O sa-i bata si o sa-i chinuiasca fiindca refuza sa se inchine lui Tatuca… Oameni de afaceri, vanati si arestati, din acelasi motiv: deoarece refuza sa se inchine lui Tatuca… Jurnalisti batuti, cu ochii vineti si camerele luate, fiindca si ei refuza…

Ceea ce s-a intamplat zilele acestea la Chisinau este facut cu mana celui Rau. Crestinii nici voie n-au sa pronunte numele lui. Raul este cel care opereaza acum prin deciziile viclenesti ale lui Voronin si Tkaciuk. Groaza te apuca la gandul cata iscusinta si pricepere au Voronin si Tkaciuk in a impleti lucrurile astfel incat protestele pasnice ale studentilor sa fie atat de denaturate ca esenta. Cine a scos primul piatra din pavaj pentru a arunca? Cel care avea instrumente sau experienta in asta. Asa, cu una cu doua, nu-i posibil. Cine a arborat drapelul UE pe acoperis? Mercenarii regimului cu ajutorul politistilor (uitati-va pe mai multe site-uri, cu fotografiile ce probeaza, n.n.). Usa de fier de pe acoperis nu putea fi distrusa, mai ales, de catre doi studenti slabuti. Iar chei aveau doar trei politisti. Cine a vandalizat birourile si a aprins din interior incendiul? La fel, doar acei care aveau cheile de la usi.

Iar acum, altii sunt de vina: Romania, familia Stati, jurnalistii locali si straini, televiziunea, site-urile de Internet, rectorii si profesorii, Opozitia. A inceput vanatoarea de suflete. Fiecare om se simte acum in primejdie. Studentii se tem. Politia ii vaneaza cate unul si ii duce. Ma mira tacerea parintilor in situatia asta. Fiecare animal isi apara puiul. Unde sunteti, parinti? De ce nu va aparati puii?

Protestele pasnice ale studentilor care, pur si simplu, refuza sa traiasca in mizerie au degenerat intr-o teroare. Teroarea rosie si politieneasca a pus stapanire pe Moldova. Voronin si-a scos masca de presedinte bun. O fata hidoasa ranjeste acum la noi. Iata ce ne asteapta inca patru ani, daca ne lasam iarasi terfeliti.

Alina Anghel,
Germania
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *