Actualitate

HRW: Germania ar trebui să oprească expulzarea afganilor

Organizația cu sediul în SUA a reacționat astfel la informațiile apărute marți conform cărora 25 de afgani au fost expulzați din Germania la Kabul.

„A vorbi despre un Kabul ‘sigur’ este o acoperire firavă pentru ceea ce guvernele occidentale nu vor să recunoască. Afganistanul nu este o poveste de succes. Este în pragul unei crize umanitare", a spus Patricia Gossman, cercetător pentru HRW în Afganistan.

Afganii expulzați din Germania au constituit al doilea grup de persoane trimise înapoi în Afganistan după semnarea unui acord în octombrie între Berlin și Kabul.

HRW susține că Uniunea Europeană a presat guvernul de la Kabul să semneze acordul pentru a expulza zeci de mii de afgani ale căror cereri de azil au fost respinse.

"Deși Germania nu este singură în încercările de accelerare a expulzărilor de solicitanți de azil respinși, ea a acționat foarte rapid, ignorând pericolele", a precizat organizația.

Conform unui raport recent al ONU privind victimele civile, atacurile talibanilor și ale altor insurgenți în 2016 care au avut ca ținte demonstranți civili și centre educaționale și religioase, precum și instituții media "au fost cele mai sângeroase de după 2001".

Din ianuarie și până în septembrie anul trecut, ONU a înregistrat peste 2.500 de morți și peste 5.800 de răniți în rândul civililor.

AGERPRES.RO 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *