Sport

Ialoveni-2010, epicentrul luptelor greco-romane

Pe parcursul a doua zile, sala sportiva a Gimnaziului „Grigore Vieru” din Ialoveni a gazduit editia ordinara a unui prestigios turneu de lupte greco-romane, care in fiecare an reprezinta un test util pentru toti amatorii de lupte din republica. Evenimentul a fost organizat de catre Primaria si Consiliul raional Ialoveni, scoala sportiva din localitate si clubul „Voinicel”.

La editia din anul curent, a XXI-a la numar, pe salteaua de concurs au acces circa 180 de tineri sportivi din Ialoveni, Floresti, Chisinau, Baurci (Ceadar-Lunga), Ucrainca (Causeni), Grigoriopol, Cahul, Soroca, Orhei, Sangera, Drochia, Hancesti, dar si un lot de luptatori din Arad (Romania).

„Am avut un drum greu de la Arad pana aici, dar efortul a meritat, s-a destainuit pentru TIMPUL Ovidiu Burghelea, antrenorul echipei Clubului Sportiv Arad. Am venit cu un lot din patru sportivi, doar ei au incaput in masina mea personala. Distinctiile obtinute aici sper sa convinga conducerea noastra ca, la editiile urmatoare, sa ne asigure si un microbuz pentru a veni intr-un numar mai mare la Ialoveni”, a afirmat antrenorul roman. Din echipa aradeana s-au remarcat doi sportivi: vicecampionul de copii al Romaniei, Alexandru Coleneac, a devenit campion la categoria de 80 kg, iar Alexandru Ghica a urcat pe treapta a treia a podiumului la 85 kg.

O evoluare de toata lauda au avut sportivii din Ialoveni, ei devenind invingatori in sapte categorii de greutate. Printre celelalte echipe, mai multi reprezentanti pe podium au avut formatiile de la Clubul sportiv „Speranta” (Chisinau), Sangera, Liceul republican sportiv si altele.

Specialistul principal pentru tineret si sport al Primariei Ialoveni, Mihai Raileanu, a comunicat pentru TIMPUL ca, la editia din 2011 vor fi invitati si luptatori din Cehia, Polonia, Romania, Ucraina si Belarus.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *