Timpul.md

Actualitate 18 Decembrie 2017 | 10:10

Iarna a făcut PRĂPĂD în R. Moldova: Zeci de localități au rămas fără energie electrică

17 localități din 7 raioane au rămas fără curent electric după ninsorile care au căzut în ultimele 24 de ore, informează dse.md.

Astfel, în ultimele 24 de ore, conform datelor informației Administrației de Stat a Drumurilor comunicate Inspectoratului General pentru Situații Urgență, pentru curățarea zăpezii și împrăștierea materialului antiderapant au fost antrenate 224 unități de tehnică și 345 de persoane.

Pe traseele Chișinău - Leușeni, Chișinău - Orhei au fost tractate 4 autocamioane grele ce nu se puteau deplasa în pantă. Conform informației oferite de furnizorii de energie electrică către ora 6 .00 pe 18 decembrie rămâneau deconectate parțial de la energia electrică 17 localități din 7 raioane ale țării.

Fără curent electric au rămas localități din raioanele Criuleni, Nisporeni, Ungheni, Cimișlia, Leova, Cahul, Basarabeasca și UTA Găgăuzia. La lucrările de reconectare sunt antrenate echipe specializate.

De către echipele specializate IGSU au fost efectuate 14 intervenții. Misiunile salvatorilor și pompierilor au fost orientate la acordarea ajutorului calificat SMURD, deblocări de persoane și lichidarea focarelor de ardere. Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI informează că în situații de risc, oamenii pot apela de urgență Serviciul 901.

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus