Timpul Local

Iarna face primele victime

Potrivit Serviciului de presă al Poliţiei rutiere, timp de 24 de ore, în municipiul Chişinău s-au înregistrat opt accidente de circulaţie în care au avut de suferit nouă persoane. În alte 26 de accidente de circulaţie nu au existat victime.

Echiparea neadecvată a automobilelor şi a tirurilor pentru perioada de iarnă a fost motivul blocajelor şi înzăpezirilor pe drumurile naţionale.
„Câteva autovehicule cu cauciucuri de vară au ajuns în şanţ, pe drumurile naţionale, dar nu s-a produs niciun accident rutier grav", a susţinut Oleg Jioara, specialist la Direcţia Poliţiei rutiere. Totuşi, potrivit dispecerilor gărilor auto din Chişinău, în dimineaţa zilei de ieri cursele auto nu au fost anulate, întrucât carosabilele erau practicabile.

În acelaşi timp, conform unui comunicat al Serviciului protecţie civilă şi situaţii excepţionale, în urma precipitaţiilor în fază mixtă – ninsori abundente şi ploi torenţiale, ieri-dimineaţă în 14 raioane şi UTA Găgăuzia au rămas fără energie electrică 86 de localităţi, printre care 16 localităţi în Ungheni, 14 în Criuleni şi opt în Orhei.

La Chişinău, doi oameni au murit din cauza frigului şi alţi doi au fost spitalizaţi cu hipotermie generală. O femeie de 62 de ani a fost găsită moartă sâmbătă dimineaţă lângă Piaţa Centrală, la intrarea de pe strada Tighina, iar un bărbat de aproximativ 65 de ani şi-a găsit adăpost în scara unui bloc locativ din strada Trandafirilor, dar acest lucru nu l-a salvat de frigul de afară.

Departamentul situaţii excepţionale avertizează şoferii să îşi pregătească autovehiculele corespunzător traficului în condiţii de iarnă şi să respecte limita de viteză. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *