Timpul.md

Actualitate 11 Ianuarie 2019 | 11:06

IARNA revine în forţă. COD GALBEN de ninsori abundente La ce număr de telefon poți afla care este starea drumurilor?

Astăzi rămâne valabil Codul Galben de condiţii complicate ale vremii. Potrivit meteorologilor, se prevăd ninsori puternice, pe alocuri va viscoli, se vor forma pe drumuri troiene, pe firele electrice și crengi depuneri de lapoviță și polei. Vântul nord-vestic se va intensifica până la 15-20 m/s. Pe timp de noapte, termometrele vor indica până la -14 grade Celsius, în nordul țării, iar ziua, se vor înregistra până la +3 grade Celsius, în sud.

Autoritățile municipale îndeamnă cetățenii să utilizeze transportul public, în defavoarea mașinilor personale; automobiliștii să nu parcheze pe marginea străzilor și pe trotuare, pentru a evita aglomerarea traficului și a permite utilajelor de deszăpezire să intervină. De asemenea, agenţii economici din Chişinău și gestionarii de imobile sunt chemați să cureţe zăpada de pe teritoriul în care activează.

În condițiile complicate ale vremii, salvatorii atenţionează populaţia să ţină cont de avertizările meteo şi să nu meargă la drumuri lungi, dacă nu există necesitate. În caz că aceste călătorii sunt indispensabile, hainele îmbrăcate trebuie să fie corespunzătoare cu temperatura de afară, iar mesele sunt obligatorii pentru asigurarea corpului cu energie. Totodată, conducătorii auto sunt îndemnaţi să-și echipeze mijloacele de transport potrivit sezonului de iarnă, iar în portbagajul mașinii să țină lopată, nisip, lanțuri, rezerve de apă şi alimente.

La fel, specialiștii recomandă ca persoanele care aleg să meargă la drum lung să țină bateria telefonului încărcată, iar în caz de situații de risc să telefoneze de urgență la Serviciul 112. De asemenea, oamenii sunt rugați să evite deplasarea pe porțiuni unde atârnă crengi și cabluri electrice pentru a evita traumatismele.

Pentru mai multe informații despre condițiile de circulație rutieră cetățenii pot apela la numerele: 022-74-89-61, 022-22-55-30 și 060477177.

 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus