Timpul.md

Actualitate 26 Mai 2016 | 15:01

Iată trei versiuni ale pompierilor în cazul incendiului de la Piața Centrală

Pompierii examinează trei versiuni prealabile de izbucnire a incendiului devastator din Piața Centrală. Astfel, potrivit acestora, focul care a izbucnit noaptea trecută ar fi fost provocat din cauza unui scurtcircuit, a unei defecțiuni la echipamentul electric sau din cauza factorului uman.

O declaraţie în acest sens a fost făcută astăzi, în cadrul unei conferinţe de presă, susţinute de reprezentanţii Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţii Excepţionale.

Aceştia au precizat că cele trei versiuni nu pot fi versiuni finale, din motiv că specialiștii încă lucrează la fața locului și vor reveni cu detalii.

Astfel, la baza primei versiuni s-a luat în consideraţie faptul că scurtcircuitul s-ar fi produs din cauza buticurilor şi chioșcurilor din apropiere, care la rândul lor comercializau aparate electrice.

Celelalte două cauze, și anume defectele echipamentului sau factorul uman, la fel sunt examinate de angajații SPCSE.

Focul a izbucnit într-o construcţie de tip magazin, care a afectat acoperișul, dar şi bunurile materiale de la nivelul doi. Deocamdată, specialiştii nu au putut vorbi despre valoarea pagubelor pricinuite în urma incendiului.

Reamintim că incendiul a izbucnit aproape de ora 22:00. La faţa locului au fost mobilizaţi peste o sută de pompieri şi salvatori, care au intervenit cu 16 autospeciale şi 4 autoscări. Flăcările s-au extins cu repeziciune şi au afectat o suprafaţă de 1200 de metri pătraţi.

moldova.org

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus