Timpul.md

Moldova 22 Mai 2020 | 09:50

Țîcu face un apel la PAS și Platforma DA să nu intre în NEGOCIERI cu Igor Dodon

Partidul Unităţii Naţionale a făcut un apel la toate forţele pro-europene, dar în special către PAS şi PPDA, să nu intre în niciun fel de negocieri cu Igor Dodon. 

În cadrul emisiunii Punctul pe AZi de la TVR MOLDOVA, deputatul Octavian Ţîcu a precizat că, după experienţa a câtorva luni de coabitare cu Igor Dodon, s-a văzut că acesta nu este un partener de negocieri.

Preşedintele PUN a precizat că, după izolarea internaţională, Igor Dodon ar trebui să intre şi într-o izolare internă.

„O astfel de coaliţie nu are nicio justificare pentru componentele blocului ACUM. A avut o logică atunci când l-am debarcat pe Plahotniuc. Debarcarea Guvernului Sandu ne-a privat de foarte multe. Dacă atunci, alianţa cu PSRM a avut o motivaţie, acum nu o mai pot înţelege”, a spus Octavian Ţîcu.

Potrivit deputatului PAS Sergiu Litvinenco, în acest moment nu există nicio bază reală de colaborare cu socialiştii.

„Noi am văzut ce reprezintă Igor Dodon, care sunt interesele lui, care sunt priorităţile lui, care nu au nicio legătură cu priorităţile cetăţenilor Republicii Moldova, deci nu văd niciun motiv pentru o colaborare politică”, a spus Sergiu Litvinenco.

Deputatul grupului Pro-Moldova, Sergiu Sîrbu, a declarat că, în acest moment, este imposibilă organizarea de alegeri anticipate.

„Consider că anul acesta este problematic să facem alegeri parlamentare anticipate. Nimeni nu îşi doreşte aprofundarea unei crize politice. Avem nevoie de o majoritate, preferabil pro-europeană şi sperăm să găsim un compromis în acest sens. Simt că o majoritate pro-europeană are şanse să se materializeze într-un viitor nu foarte îndepărtat”, a spus Sergiu Sîrbu.
 
Se reface Blocul ACUM? Andrei Năstase a discutat cu Maia Sandu planul de DEMITERE a lui Igor Dodon

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus