Timpul.md

Politică 3 Mai 2020 | 02:52

Igor Dodon băgă la înaintare o întreagă armată de propagandiști românofobi pentru a ataca România

Continuă atacurile la adresa României din partea oamenilor preşedintelui Igor Dodon, în contextul ajutorului umanitar, în valoare de 3,5 milioane de euro, oferit Republicii Moldova. După ce portavocaea lui Igor Dodon, românofobul Bagdat Kaidarovici Ţîrdea a lansat o serie de atacuri mârlănești în adresa Bucureştiului,  Igor Dodon băgat la înaintare pe Nicolae Pascaru, un alt propagandist moldovenist, românofob.  

Socialistul românofob Nicolae Pascaru, actual consilier municipal în Chişinău din partea PSRM, dar şi membru al așa numitului „Consiliului societăţii civile pe lângă Preşedinţie”, a lansat un atac dur la adresa României. De menţionat că atât Bagdat Kaidarovici Ţîrdea, cât şi Nicolae Pascaru, doi agenți de influiență a Rusiei la Chișinău,  au ţinut nu doar să denigreze intenţia nobilă a autorităţilor române, dar şi să accentueze importanţa şi rolul Ungariei în Republica Moldova, în contextul luptei cu COVID-19.


Bagdat Kaidarovici Țîrdea, deputat PSRM 

„România nu are potenţialul SUA, Chinei, Rusiei şi nici măcar Ungariei. Toate aceste ajutoare să le păstreze pentru spitalele din Bucureşti, Iaşi, acolo unde lucrează şi astăzi cetăţeni ai Republicii Moldova”, a scris Nicolae Pascaru într-un articol pentru protalul socialist de știri Noi.md.

Acesta susţine că „nu e cazul ca Iohannis să facă populism ieftin” prin oferirea ajutoarelor umanitare Republicii Moldova.

„România ne-ar fi ajutat mult dacă acum o lună cînd la Iaşi, Bucureşti, debarcau mii de moldoveni care se reîntorceau să fie testaţi. Înţelegem perfect că nimeni nu era pregătit. Nici un guvern din lume nu ar fi admis acest scenariu pentru măcar o secundă. Ar fi bine însă ca statul român să-şi concentreze toate forţele spre zona Moldovei - Suceava, Botoşani şi alte oraşe care au devenit mari focare”, a spus Pascaru.


Nicolae Pascaru, Consilier municipal PSRM

Amintim că o echipă formată din 52 de persoane, dintre care 41 de medici şi asistenţi medicali din cadrul Ministerului Apărării Naţionale şi Ministerului Sănătăţii al României au ajuns joi, 30 aprilie, la Chişinău, unde vor petrece 15 zile pentru a ajuta personalul medical din R. Moldova la tratarea pacienţilor infectaţi cu COVID-19.

De asemenea, tot joi, România a oferit prima tranşă de echipamente şi materiale medicale din cele în total 500.000 măşti şi 50.000 combinezoane, constând în 3.000 combinezoane de protecţie, 6.000 măşti de protecţie FFP2, 6.000 măşti chirurgicale, 11.500 perechi de mănuşi, 100 viziere şi 10 izolete. În total, ajutorul umanitar al României este evaluat la 3.5 milioane de euro.

Deputatul socialist Bogdan Ţîrdea a acuzat România că ar fi organizat evenimentul de transmitere a ajutorului umanitar pentru Republica Moldova cu mare fast, în timp ce reprezentanţii Chinei şi ai Rusiei ar fi fost mai modeşti atunci când au oferit spriijin Chişinăului. În plus, parlamentarul susţine că sprijinul Bucureştiului este nesemnificativ, dar şi că ar fi venit prea târziu, după ce Chişinăul a fost ajutat deja de Rusia, China şi Ungaria.

Amintim că Igor Dodon își lăuda stăpânii de la Moscova, pentru faptul cai-a pus la dispoziție gratis un avion care sa-i aducă marfă din China. Mai tarziu s-a aflat că marea „donație” rusească - avionul care a transportat medicamente din China, va fi plătit din impozitele moldovenilor

CITEȘTE ȘI Marea „donație” rusească - avionul care a transportat medicamente din China, va fi plătit din impozitele moldovenilor


Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus