Timpul.md

Actualitate 17 Ianuarie 2020 | 08:44

Igor Dodon și-a confirmat locul de cel mai popular politician. Iată cum a fost întâmpinat de moldoveni la bordul unui avion

 

Popularitatea președintelui Igor Dodon pare să fie în continuă creștere. Acest lucru este confirmat și de modul în care a fost întâmpinat șeful statului de pasagerii cursei regulate de avion Chișinău-Moscova. Aceștia au demonstrat că Igor Dodon se bucură de cea mai mare încredere din partea cetățenilor, așa cum arată sondajele.

Mai multe poze, dar și o scurtă înregistrare video publicată de internauți îl prezintă pe Igor Dodon alături de zeci de moldoveni la bordul unui avion. Acesta discută din picioare cu mai mulți conaționali. Pe unii îi cuprinde, alții îl bat prietenește pe umăr, sugerându-se o atmosferă calmă și lejeră. Se pare că președintele a discutat cu mai multe persoane diferite probleme și subiecte, iar mulți au ținut să se fotografieze cu șeful statului chiar la bordul avionului. Din imaginile video se poate vedea că mai mulți pasageri stau în rând ca să se fotografieze sau să discute amical cu Igor Dodon.

Nu este clar ce vorbește cu oamenii, dar se pare că le promite că „o să fie bine”, iar pasagerii par să fie mulțumiți de răspuns.

Amintim că de la începutul mandatului său de șef al statului, Igor Dodon a efectuat practic toate deplasările sale oficiale peste hotare cu avioane de rută, uneori chiar cu escală. Acesta a declarat că dorește astfel să economisească, deși deplasările sale oficiale sunt efectuate în interesele Republicii Moldova.

Igor Dodon este cel mai popular politician din Republica Moldova potrivit sondajelor din ultimii ani, date confirmate și de ultima cercetare sociologică prezentată joi, 16 ianuarie de către Asociația Sociologilor și Demografilor. Nivelul de încredere în președintele Igor Dodon a depășit 50%, iar 44 la sută din respondenți sunt determinați să-l voteze din primul tur pentru un nou mandat. Pe parcursul mandatului său, președinția a ajuns pe locul doi la capitolul încredere în instituții, după biserică, în condițiile în care predecesorii lui Dodon o transformase în una din cele mai îndoielnice structuri de stat.

 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus