Timpul.md

Politică 1 Februarie 2018 | 08:35

Igor Dodon riscă să fie din nou suspendat

Dodon va rămâne în istorie ca un „președinte veșnic suspendat”. Șeful statului riscă să fie din nou suspendat pentru că va bloca includerea „integrării europene” în Constituție.

Președintele Igor Dodon anunță că va bloca adoptarea introducerea în Constituție a oricăror amendamente privind aspirațiile de integrare europeană a Republicii Moldova, „folosind în acest scop toate modalitățile legale”. El spune că această inițiativă a majorității guvernamentale ar fi „o provocare care are drept scop divizarea în continuare a societății moldovenești”, transmite radiochisinau.md

„Orice amendamente la Constituţie cu privire la vectorul de politică externă a ţării sau alte probleme de importanţă majoră pot fi adoptate doar de popor în cadrul unui referendum, pe care Partidul Democrat îl va pierde fără doar şi poate. Din aceste considerente, majoritatea guvernamentală evită calea plebiscitului”, a scris Igor Dodon pe pagina sa de Facebook, după ce ieri Guvernul a susținut proiectul privind modificarea Constituției.

Amintim că Guvernul a avizat pe 31 ianuarie un proiect de modificare a Constituției Republicii Moldova cu aspecte care vin să ”reliefeze aspirațiile de integrare europeană și promovare a orientării R. Moldova spre spațiul valoric european”. Inițiativa legislativă, înaintată de un grup de deputați, mai prevede completarea Legii fundamentale cu un articol nou potrivit căruia ”integrarea europeană reprezintă obiectivul strategic de dezvoltare al R. Moldova.

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus