Ultima oră

Imagini şocante cu moartea lui Valeriu Boboc

Din imagini se vede cum, în jurul orei 1 noaptea în Piaţă au descins 100-200 de poliţişti, care s-au năpustit asupra celor câteva grupuri mici şi paşnice de tineri. Poliţiştii, în uniformă şi în civil, îi atacă, pe rând pe tineri, îi doboară la pământ şi îi lovesc cu picioarele şi cu bastoanele.

După cum se vede în imagini, la câteva minute după atacul violent al poliţiştilor, vizavi de Arcul de Triumf zace o persoane, care, potrivit semnalmentelor, pare a fi Valeriu Boboc. „Credem că nu poate fi altcineva decât tânărul Boboc”, a spus primarul oraşului, Dorin Chirtoacă.

Tot atunci apare şi comisarul oraşului responsabil de ordinea publică, Iacob Gumeniţă, care loveşte în trei dintre tinerii care erau la pământ. „S-a comportat ca o adevărată hienă. Pot aceşti oameni să reprezinte legea?”, s-a întrebat, la rândul său, preşedintele interimar, Mihai Ghimpu.

În imagini se vede clar cum aproximativ 20-25 de persoane s-au adunat în jurul lui Valeriu Boboc, care zăcea mort la pământ, şi decid ce să facă cu el. În acest timp, în Piaţă s-a apropiat o maşină Niva, de care s-a tot vorbit în acest răstimp. Două persoane l-au transportat în maşină. Potrivit lui Chirtoacă, cel care l-a luat de picioare ar fi Covaci Andrei, iar cealaltă persoană nu a fost identificată deocamdată.

După toate aceste scene, încercând să şteargă urmele, toţi părăsesc Piaţa, deplasându-se spre preşedinţie şi parlament.

Dorin Chirtoacă a mai spus că imaginile prezentate la conferinţă sunt filmate de o cameră de luat vederi, aflată pe clădirea guvernului. „Se vede că cineva a lucrat cu ea, pentru că sunt şi focusări. Mai este o cameră deasupra intrării principale, dar n-am intrat în posesia imaginilor filmate de pe ea”, a precizat primarul.

De asemenea, Chirtoacă a mai oferit câteva nume care ar fi implicate în maltratarea tinerilor. Printre aceştia ar fi fost identificaţi Pavel Boicu, comisar sector Botanica, acum transferat la Cimişlia, Cicariov Nicolae, inspector al direcţiei poliţiei criminale, Chilari Roman, şeful serviciului combateri răpiri, furturi, din cadrul comisariatului general de poliţie, Vitalie Gorea, acum şef de sector la Piaţa Centrală, Natalia Zinchevici, de la comisariatul general de poliţie, posibil Bucliş Ion, de la misiuni speciale, Ghenadie Floreac, de la Comisariatul din Drochia, Gorceac Vasile, de la sectorul Ciocana, Grigoreanu Gheorghe, Cibotar Roman, Dorel Roşca, Ghenadie Bosîi, Gorea Serghei, Ierşov Victor (ordine publică), Gheorghe Alexei…

Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *