Timpul.md

Actualitate 14 Mai 2020 | 00:49

Imaginile care au emoționat internetul: Copiii din Franța, obligați să stea fiecare în pătrățelul lui

 

Copiii din Franța sunt obligați să stea fiecare în pătrățelul lui în pauzele de la școală. Câteva fotografii făcute la o grădiniță din Tourcoing, un oraș din nordul Franței, la granița cu Belgia, ilustrează cum arată școala în vreme de pandemie, după ce restricțiile au fost relaxate, iar cursurile au fost reluate. Imaginile emoționante au devenit virale în toată lumea.

În una din imagini, copiii stau fiecare în pătrățelul lui trasat cu cretă pe asfalt. Niciunul din ei nu pare prea fericit. Imaginile din Tourcoing au fost postate pe Twitter de jurnalistul francez Lionel Top, de la televiziunea BFM, și i-au emoționant profund pe utilizatori.

Copiii, obligații să stea fiecare în pătrățelul lui

„Nu pot trece peste asta. Această imagine este sfâșietoare. Asta nu este școală”, a scris pe Twitter Laurence De Cock.

Lionel Top a făcut fotografiile marți, la o zi după ce în Franța s-au redeschis școlile.

„Pentru a asigura distanțarea socială în timpul pauzei, cadrele didactice au făcut aceste pătrate pe micuți. Copiii se joacă, dansează, sar, râd împreună, dar din aceste careuri separate. Din ce am văzut, ei nu o privesc ca pe o pedeapsă”, a scris Lionel Top pe Twitter.

„Nu am văzut niciodată o imagine mai tristă. Este oribil să supunem copiii la așa ceva”, a comentat Myriam Cau. „Este inuman. Este o rușine și pentru copii, și pentru cadrele didactice și pentru instituțiile de învățământ. Ce oroare!”, a scris Lily.

Alți utilizatori Twitter au fost profund tulburați de aceste fotografii. „Este sfârșietor”, de neimaginat”, „îngrozitor” au comentat aceștia.

 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus