Timpul.md

Actualitate 30 Mai 2016 | 11:41

Important pentru moldovenii ce vor să-și redobândească cetățenia română

Începând cu data de 30 mai 2016, la sediul din Bucureşti al Autorităţii se pot înregistra un număr maxim de 400 de dosare zilnic, în fiecare zi de luni, miercuri şi joi în intervalul orar 08.30 – 16.30, potrivit reprezentanţilor Autorităţii Naţionale pentru Cetăţenie.

Dosarele pot fi depuse şi la sediile Birourilor Teritoriale ale Autorităţii Naţionale pentru Cetăţenie din Galaţi, Iaşi, Suceava şi Timişoara în fiecare zi de luni până joi între orele 08.00 – 16.30 şi vineri în intervalul orar 08.00 – 14.00.

Totodată, Autoritatea Naţională pentru Cetăţenie precizează că, având în vedere personalul existent, capacitatea maximă de înregistrare a fiecărui Birou Teritorial este următoarea: Biroul Teritorial Galaţi – 130 de dosare zilnic, Biroul Teritorial Iaşi – 200 de dosare zilnic, Biroul Teritorial Suceava – 70 de dosare zilnic, Biroul Teritorial Timişoara – 70 de dosare zilnic.

De asemenea, cererile privind redobândirea cetăţeniei române se pot depune şi la sediile misiunilor diplomatice sau oficiilor consulare ale României din străinătate.

De menţionat că sute de persoane se prezintă zilnic pentru perfectarea documentelor, iar funcționarii nu pot face față fluxului mare de solicitanți.

sursa: stirilocale.md

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus