Actualitate

In 2010 nu vor mai exista compensatii nominative

Statul nu va mai stabili compensatii nominative incepand cu 1 ianuarie 2010. Guvernul considera ca economia la plata acestei prestatii sociale va constitui circa 29 mln lei pe an.

Persoanele carora li s-a stabilit dreptul la compensatii nominative pana la 31 decembrie 2009 vor beneficia de acestea pana la expirarea dreptului conform legi, in modul stabilit de Guvern. O decizie in acest sens a fost adoptata de majoritatea parlamentara la sedinta legislativului de marti, 29 decembrie.

Valentina Buliga, ministrul muncii, protectiei sociale si familiei, a subliniat ca
modificarile Legii cu privire la protectia sociala speciala a unor categorii de populatie, corespund obiectivelor Programului de stabilizare si relansare economica a R. Moldova pentru anii 2009-2011.

Ministrul a spus ca in prezent de compensatii nominative beneficiaza circa 256 mii persoane. Anual, in acest sistem se incadreaza circa 20 mii de beneficiari noi. Cuantumul mediu lunar al compensatiilor nominative pentru o persoana constituie 122 lei.

Fractiunea comunista nu a votat pentru modificarea legii, precizand ca aceasta contravine planului anticriza al Guvernului Filat, iar economiile pe care le urmareste executivul sunt declarative.

Info-Prim Neo
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *