Economie

În 2011, RM va primi aproape 100 milioane de euro de la UE

Potrivit lui Dirk Schuebel, 42,6 milioane de euro din această sumă vor reveni sectorului energetic, pentru implementarea surselor regenerabile şi îmbunătăţirea eficienţei energetice; alte 14,6 milioane de euro – pentru consolidarea comprehensivă a capacităţilor instituţionale în cadrul Programului de tip TWINING, în contextul negocierilor Acordului de liber schimb RM-UE; 12 milioane de euro – pentru realizarea pachetului de proiecte, în cadrul măsurilor de consolidare a încrederii, în contextul soluţionării conflictului transnistrean, iar 10 milioane de euro vor fi destinate pentru sprijinul reformei în domeniul justiţiei.

Asistenţa financiară pentru ţara noastră ar putea însă să se ridice la 100 de milioane de euro, deoarece o parte din bani ar veni şi în urma programelor multinaţionale în care este implicată RM în acest an.

Şeful Delegaţiei UE la Chişinău a mai relatat că, suplimentar, R. Moldova ar putea să mai beneficieze în cadrul Politicii Europene de Vecinătate (PEV) de circa 60-80 milioane euro pe parcursul anilor 2011-2013. Asta în condiţiile în care în luna iunie a fost anunţat bugetul prevăzut în cadrul acestui instrument de finanţare pentru perioada 2014-2020, cifrat la 16,1 miliarde de euro. Dirk Schuebel a precizat că acest buget este în creştere cu 40 la sută faţă de cel alocat pentru 2006-2013.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *