Politică

In ancheta 7 aprilie se aduna probe

Comisia de ancheta pentru elucidarea cauzelor si consecintelor evenimentelor de dupa 5 aprilie 2009 a inceput acumularea informatiilor. Potrivit sefului comisiei speciale, Vitalie Nagacevschi, colectarea datelor se va face de la institutiile publice, dar si de la cetateni. Nagacevschi a anuntat ca institutiile obligate sa furnizeze informatiile necesare sunt MAI, SIS, Procuratura Generala, Serviciul Paza de Stat, Primaria Chisinau, Consiliul Suprem de Securitate si Ministerul Sanatatii.

„De asemenea, va fi solicitat si Consiliul Superior al Magistraturii, care va trebui sa ne prezinte o analiza a legalitatii ordinelor de arestare a participantilor la proteste”, a spus Nagacevschi. El a facut un apel public catre toate persoanele care dispun de informatii veridice privind evenimentele din aprilie 2009 (fotografii, filme, marturii etc.) sa le transmita catre Comisia de ancheta. Responsabili de colectarea informatiilor sunt deputatii Iurie Colesnic (AMN) si Igor Vremea (PCRM).

Informatiile pot fi transmise intre 6-27 noiembrie: prin telefon – 022.268156, prin e-mail – comisia_ancheta@yahoo.com sau la adresa: bd. Stefan cel Mare si Sfant, 105, Parlamentul RM, Comisia de ancheta pentru elucidarea cauzelor si consecintelor evenimentelor de dupa 5 aprilie 2009.
 

 

 

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *