Timpul.md

Moldova 9 Aprilie 2020 | 06:07

În „Țara lui Dodon și Chicu” trăiesc doar bugetari și pensionari

„Prioritățile noastre vor fi achitarea salariilor, pensiilor, plăților sociale și ajutoarelor de șomaj”, a declarat astăzi Președintele R. Moldova Igor Dodon.

Îi amintim lui Igor Dodon, că pe lângă membrii  PSRM (angajații statului) și votanții săi de vârsta a 3-a, care se lasă amăgiți cu crupe și ulei, în R. Moldova mai există și mediul privat care are nevoie de susținerea statului. 

În curând se face o lună de la blocare totală a economiei REALE. Un doctor în economie ca Dodon n-are cum să nu știe că economia reală se ține pe cei care PRODUC, nu pe bugetarii cu salarii grase care se fac că lucrează. 

Ce zicea la acest subiect, tehnocratul Ion Chicu: „Vor pierde și antreprenorii, și întreprinderile. Pierderile respective, în condițiile R. Moldova, nu pot fi compensate de stat”.

Criza îi afectează pe toți, iar în loc de solidaritate, vom avea falimentarea economiei REALE, care produce și subvenționarea în continuare unui aparat de stat supra-dimensionat, ne-eficient dar de care nu se va atinge nimeni pentru că el este bazinul electoral al socialiștilor.

Antreprenorii care își riscă proprii bani pentru a crea locuri de muncă (Chicu îi numește businessmani în speranță să atragă un pic de ură proletară?) sunt lăsați să se descurce cum pot. Cel mai probabil, cei care vor supraviețui se vor muta în state NORMALE unde funcționarii statului nu se gândesc doar ce sa facă ca să mai fie votați odată de bugetari și pensionari. Această sfidăre totală a bunului simț va avea cu siguranță un efect negativ pe termen lung. Nimeni nu este idiot, așa cum cred unii, să platească taxe aici, dar pe vremuri de criză să fie ajutați doar bugetarii și pensionarii. Sigur că statul nu poate să înceapă să taie pensiile la bătrâni, dar poate și trebuie în REGIM PRIORITAR să reducă cheltuielile aparatului de stat!

Cine urmărește presă străină vede ce măsuri iau statele normale. Nimeni din politicienii din statele normale n-ar îndrăzni să spună că prioritatea este sa dea salarii la bugetari. Ar fi probabil ultima declarație în calitate de funcționar public.

Conform statisticii din anul 2018, în RM sunt peste 55 mii de Intreprinderi Mici și Mijlocii care angajează aproape 330 mii de persoane.

Reducerea cheltuielilor aparatului de stat trebuie să devină o PRIORITATE pentru a trece cu bine prin CRIZĂ

Economia R. Moldova față în față cu pandemia populismului

MIHAI ȘTEFĂNESCU

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus