Ultima oră

În capitală încep pregătirile de Paşti

 Autorităţile au dispus salubrizarea cimitirelor, verificarea infrastructurii drumurilor din apropierea bisericilor, dar şi plombarea căilor de acces spre suburbii. La fel, primarul capitalei Dorin Chirtoacă a solicitat pregătirea iluminatului decorativ pentru biserici, transmite IPN.

Edilul a declarat la şedinţa operativă de la Primărie că subdiviziunile responsabile urmează să verifice în preajma bisericilor starea trotuarelor şi a carosabilului, pentru a evita tot felul de incidente. De asemenea, edilul a solicitat să fie făcut public un regulament de comportament în cimitire, pentru a nu le permite oamenilor să facă foc în aer liber şi să pregătească frigărui de Paştile Blajinilor.

Şefa întreprinderii municipale „Combinatul servicii funerare”, Ludmila Boţan, a declarat că până în prezent, în cimitire au fost efectuate mai multe lucrări de salubrizare. Totodată, aceasta îndeamnă locuitorii capitalei să facă ordine la morminte şi să realizeze lucrările construcţie la monumentele funerare până la sărbătoarea de Paşti, pentru a reuşi să evacueze deşeurile până la Paştile Blajinilor.

Potrivit autorităţilor municipale, şi în acest an vor fi instituite rute suplimentare de transport public pentru a asigura deplasarea către cimitire.

În acest an, Paştile este sărbătorit pe 1 mai, iar Paştile Blajinilor pe 8 şi 9 mai.
 
IPN

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *