Timpul.md

Politică 10 Octombrie 2017 | 13:33

În ce circumstanțe Rusia este gata să evacueze munițiile rămase în Transnistria

Viceministrul de Interne al Federației Ruse, Grigori Karasin, spune că Rusia ar putea relua evacuarea munițiilor din depozitele din Transnistria, proces care a fost stopat acum 13 ani. Potrivit lui Karasin, acest lucru va fi posibil doar în cazul unui „proces real de soluționare a conflictului transnistrean”, transmite agora.md 

„În 2001, Federația Rusă a început evacuarea munițiilor din depozitele din regiunea transnistreană, rămase după destrămarea URSS. În total au fost trimise 40 de trenuri cu care s-a evacuat aproape jumătate din armament. Ceea ce a rămas se evaluează la o cantitate de 21 de mii de tone. Atunci când avea loc procesul de evacuare, se lucra activ la Memorandumul Kozak care prevedeao soluționare politică a promblemei transistrene. Însă după cererea „consilierilor” din Vest, autoritățile de la Chișinău nu au semnat acest document”, spune demnitarul rus.

„În astfel de condiții, autoritățile transnistrene au blocat evacuarea armamentului. Rusia este în continuare dispusă să le evacueze, însă trebuie să fim realiști: asta e posibil doar după o soluționare reală a problemei. Asemenea condiții încă nu sunt”, a spus Karasin într-un interviu pentru RIA Novosti. 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus