Timpul.md

Actualitate 19 Octombrie 2018 | 10:37

În Finlanda au fost condamnați ”trolii” unui site pro-Kremlin, care hărțuiau o jurnalistă tv

O instanță din Helsinki l-a condamnat pe Ilia Ianițkin, fondatorul site-ului pro-Kremlin MV-Lehti, la un an și 10 luni de închisoare pentru harțuirea jurnalistei finlandeze Jessikka Aro, anunță Yle.

Ianițkin a fost condamnat în baza a 16 capete de acuzare, inclusiv difuzarea informațiilor defăimătoare, precizeaza Deutsche Welle.

În plus, ”jurnalistul” Johan Beckman, care a fost de asemenea acuzat de defăimare, a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare, iar o alta angajata a site-ului MV-Lehti – la trei luni cu suspendare.

Totodata, pârâții trebuie să plătească 136.000 de euro pentru prejudiciul cauzat Jessikkai Aro și altor două victime, precum și să ramburseze costurile de judecata de câteva zeci de mii de euro.

Jessikka Aro a fost hărțuită de ”trolii” proruși timp de mai mulți ani. Atacurile asupra jurnalistei tv au început în 2014, imediat după ce ea a relatat despre propaganda rusă în rețelele sociale finlandeze. Hărțuirea s-a intensificat după ce ea a intervievat cativa fosti angajati ai „fabricii de troli” din Sankt Petersburg.

Pe internet, în special pe site-ul MV-Lehti, au fost publicate informații personale despre Aro, inclusiv pure inventii. De exemplu, s-a susținut că ar fi dependentă de droguri. De asemenea, ea a fost amenințată în mod repetat de ”trolii” site-ului.

Paginaderusia.ro

 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus