Actualitate

În Florida a fost semnată legea care prevede noi măsuri de control al armelor

Legea a fost adoptată la trei săptămâni după ce Nikolas Cruz, un adolescent de 19 ani, a intrat înarmat în liceul Marjory Stoneman Douglas, din Parkland, Florida, omorând 14 elevi şi trei angajaţi ai instituţiei.

Masacrul din Parkland şi răspunsul oficialilor statului Florida ar putea reprezenta un moment decisiv în dezbaterea naţională privind cel de al doilea amendament al Constituţiei Statelor Unite.

„Ziua de astăzi ar trebui să fie un exemplu pentru întreaga ţară, că guvernul poate şi trebuie să reacţioneze rapid", a declarat Rick Scott înainte de a semna legea, fiind înconjurat de supraviţuitorii incidentului din Parkland şi de rudele acestora.

Guvernatorul Floridei, un politician republican care susţine drepturile propietarilor de arme, a declarat că legea reprezintă un compromis care pătrează balanţa între ambele părţi ale dezbaterii privind dreptul de a deţine o armă.

Legea ar fi fost anulată în mod automat. dacă guvernatorul ar fi refuzat să o semneze.

Conform unei prevederi, persoanele care vor dori să achiziţioneze o armă de foc vor trebui să aibă minimum 21 de ani.

În acest context, Asociaţia Armelor de Foc (NRA) a înaintat un proces federal prin care cere anularea legii, argumentând că încalcă anumite drepturi ale cetăţenilor americani.

NRA susţine că legea este împotriva celui de a doilea amendament, afirmând că aceasta impune o interdicţie de achiziţionare a armelor, pentru persoanele cu vârsta cuprinsă între 18 şi 21 de ani.

Sursa: Mediafax.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *