Timpul.md

Actualitate 7 Aprilie 2015 | 11:20

În Harghita, România se circulă în CONDIȚII DE IARNĂ

Restricția de circulație pe DN12A, Miercurea Ciuc-Comănești, pentru vehiculele mai mari de 3,5 tone a fost ridicată după ce viscolul a scăzut în intensitate și drumarii au putut să intervină pentru deszăpezire.

Șeful de cabinet al prefectului Harghitei, Adrian Pănescu, a declarat că restricția de tonaj a durat aproximativ două ore și a fost necesară pentru a se evita blocajele de trafic provocate de mașini de mare tonaj care nu ar mai fi putut să urce pantele, dar și pentru a permite drumarilor să intervină rapid.

În prezent, pe DN12A, Miercurea Ciuc-Comănești, se circulă în condiții de iarnă, la fel ca și pe DN12C, Gheorgheni-Lacu Roșu și DN13B, Gheorgheni-Praid, în zona vârfului Bucin, stratul de zăpadă de pe carosabil ajungând până la trei centimetri.

Și drumurile județene din Harghita sunt acoperite de zăpadă, dar nu au fost semnalate probleme deosebite.

În Harghita ninge de 24 de ore, la altitudini stratul de zăpadă nou depus ajungând și la jumătate de metru, iar în zonele în care a viscolit acesta fiind și mai mare. Județul se află sub avertizare de cod galben de ninsori și intensificări ale vântului.

sursa: agerpres.ro

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus