Internațional

În Kuweit a avut loc o tentativă de atac terorist împotriva unor militari americani

"Ceea ce inițial a apărut ca un simplu accident rutier în care au fost implicați trei militari americani în misiune (…) a fost, de fapt, o tentativă de atac terorist", a anunțat ambasada într-un comunicat, precizând că incidentul a avut loc joi și că soldații nu au fost răniți.

Ministerul kuweitian de Interne a făcut cunoscut sâmbătă seară că a arestat un egiptean în vârstă de 28 de ani care a încercat să strivească aflat la volanul unui camion de gunoi o camionetă în care se găseau câțiva americani cu scopul de a-i ucide. Ministerul nu a precizat pentru început că a fost vorba despre militari SUA.

Potrivit comunicatului autorităților kuweitiene, șoferul avea asupra lui un bilet scris de mână în care depunea jurământ de credință grupării jihadiste Stat Islamic (SI) și "o centură cu o substanță suspectă că este explozivă, adăugând că pregătea un atac terorist".

Ambasada americană în Kuweit a mai informat că soldații l-au salvat pe șofer când camionul său a fost cuprins de flăcări.

În iunie, un kamikaze având legături cu SI a omorât 26 de persoane, aruncându-se în aer într-o moschee a minorității șiite din Kuweit, cel mai sângeros atac din istoria acestui mic stat de la Golful Persic.

Ulterior, autoritățile au anunțat că au destructurat trei celule afiliate SI care pregăteau atentate în această țară, printre care o misiune sinucigașă împotriva unui loc de cult șiit și o țintă a Ministerului de Interne. 

sursa: agerpres.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *