Actualitate

În Moldova se dă startul sezonului de vânătoare

Tot din 18 august – până pe 14 octombrie anul curent, este deschis sezonul de vânătoare la prepelițe și porumbei. Începând cu 22 septembrie – până pe 30 decembrie, se admite vânarea gâștelor, rațelor, lișițelor, găinușelor de baltă și limicolelor.

Mistreții vor putea fi vânați începând cu 29 septembrie – până pe 30 decembrie, iepurii de câmp: de la 25 noiembrie – până la 30 decembrie, iar fazanii: de la 6 octombrie – până la 13 ianuarie 2019.

Se interzice vânatul pe întreg sezonul de vânătoare la cerbi, mufloni, căpriori, bursuci, potârnichi, porumbei de scorbură, becațina mare, culicul cu cioc subțire, sitarul de mal, culicul mare și toate speciile de păsări răpitoare.

În fondurile cinegetice ale terenurilor preponderent neîmpădurite, gestionate de asociațiile vânătorilor și pescarilor din Republica Moldova, vânătoarea va fi organizată în zilele de miercuri, sâmbătă, duminică și în zilele de sărbători, iar în fondurile cinegetice din fondul forestier gestionat de Agenția „Moldsilva” – pe tot parcursul săptămânii.

Sursa: ipn.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *