Actualitate

În Moldova va fi introdusă o nouă TAXĂ. Ea va lua locul celei „pe LUX” achitate de toată lumea

Intenţia a provocat revolta furnizorilor de servicii de internet, telefonie și televiziune, care au cerut Guvernului să retragă proiectul ce prevede introducerea noului impozit de 1,5%, în caz contrar au ameninţat cu boicotul. 

O taxă nouă boicotată 

„Vom boicota aceste decizii și nu le vom permite să ne taxeze cu impozite suplimentare, din motiv că noi deja achităm impozite. Deja există riscul din motiv că activăm în condițiile unei concurențe neloiale și foarte multe întreprinderi își sistează activitatea”, a declarat Vladimir Topal, Președintele Asociației Televiziunilor prin Cablu.
Managerul de la Starnet, Sergiu Sâtnic, ex-director general al ANRCETI susţine că introducerea noii taxe de 1,5% constituie o povară lipsită de argumente, care va avea efecte dezastruoase asupra activității furnizorilor din acest domeniu.

„Ministerul Finanțelor a propus ca această taxă să fie aplicată doar companiilor din domeniul comunicațiilor electronice, nu și pentru alte domenii: bancar, energetic, etc. Noi vom pleda, prin toate căile legale posibile, împotriva acestor modificări legislative. Prin proiectul de lege propus, de facto se substituie o taxă existentă cu o altă taxă mai dezastruoasă, iar circumstanțele date, relevă distorsionarea de către Ministerul Finanțelor a scopului pentru care a fost solicitată micșorarea „taxei de lux” pentru operatorii de telefonie mobilă”, a adăugat Sîtnic, citat de realitatea.md.
Toţi furnizorii de comunicații electronice ar urma să achite o taxă de 1,5% din venituri  

Specialiştii susţin că orice inițiativă de introducere a unor taxe suplimentare trebuie efectuate cu prezentarea Analizei
Impactului de Reglementare (AIR) pentru a analiza impactul survenit asupra sectorului afectat, adică a comunicațiilor
electronice.

Cine va plăti şi cât citește pe moldstreet.com
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *