Timpul.md

Actualitate 13 Martie 2019 | 05:38

În Postul Paştelui, e bine să te abţii și de la Facebook, spune Episcopul Hușilor

În epoca tehnologiei, credinţa se poate măsura şi altfel. În postul Paştelui este important să te abţii nu doar de la mâncare, ci şi de la... Facebook. Este sugestia Episcopului Huşilor care crede că este perioada cea mai potrivită pentru a scăpa de dependenţa de reţelele de socializare. Ideea înaltului prelat a primit însă... block de la utilizatori.

Daria are 19 ani şi este nedezlipită de smartphone. Postează zilnic cel puţin două fotografii pe reţelele de socializare, obicei la care nu va renunţa nici în postul Paştelui.

Tânăra spune, totuşi, că va fi ceva mai atentă cu ipostazele în care va apărea.

"Asta, în afara Postului, nici asta nu merge acum", spune Daria.

"Am putea elimina pozele cu maşini, cu bani, să nu te mai dai mare”. Sunt vorbe înţelepte venite de la un tânăr care pe reţelele de socializare si-a ales numele... Ianis Tămăduitorul.

”Vreau sa invat sa fac vraji, sa vrajesc fete. Tamaduitorul are o conotatie religioasa. Mi-ar placea sa fiu preot, sa port o roba neagra”, declară tânărul.

Tocmai de la aceste comentarii ar trebui să ne abţinem, măcar acum, în Postului Paştelui, spune Episcopul Ignatie al Huşilor.

EPISCOPUL IGNATIE AL HUȘILOR: Eu le-am dat un sfat creştinilor ca, în prima săptămână, să folosească mai puțin reţelele de socializare. Degeaba postim alimentar, degeaba ne abținem de la carne, ouă, dacă noi invidiem, bârfim și calomniem. Aceste lucruri sunt echivalente cu a mușca din aproapele tău.

Şi psihologii ne recomandă să mai luăm o pauză din când în când de la reţelele de socializare. Dependenţa pare însă prea mare. În medie, un posesor de smartphone petrece mai bine de 4 ore pe zi cu ochii în ecran, de două ori mai mult decât recomandă specialiştii.

 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus